Hulst, geboortebloem van de maand december

Hulst is natuurlijk geen bloem, maar een vrolijke tak met rode besjes en een prachtig en bijzonder cadeau voor iemand die jarig is in december.

Symbolische betekenis

Hulst (Ilex aquifolium) wordt al eeuwen bij verschillende culturen gebruikt bij de midwinterfeesten. Het staat dan symbool voor bescherming en de komst van de nieuwe lente. Bij het gebruik op kerkhoven staat hulst voor eeuwigheid en rouw. Ook staat hulst symbool voor moederschap en huiselijk geluk (liefde, begrip, vertrouwen).

Viltbloemist kerstkrans met hulst
Hulst detail

Maatvoering Hulst:

Hulst is bladgroen met als extra toevoeging vrolijke rode besjes. In mijn assortiment zitten mini takjes voor tijdens het kerstdiner met 2 blaadjes en een paar besjes, kleinere takken voor in een boeket of hele grote takken voor een flink boeket in herfst/ wintersfeer. De blaadjes zijn zo’n 4-5 cm lang en de besjes 8 mm.

Wil jij zelf hulst leren maken?

Dat is mogelijk! In de Viltbloemist-Bloemen-Academie kun je de kerstworkshop volgen waarin je niet alleen hulst leert maken maar ook ander vrolijk kerstgroen, waarmee je een prachtige kerstkrans kunt maken.

Het is vast geen verrassing dat de ‘geboortebloem’ van december het feestelijke hulst is. Eigenlijk is het niet echt een bloem, maar met haar donkergroene blaadjes en kleurrijke besjes heeft ze een feestelijke uitstraling.

Geboortebloem van de maand December

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email