Berkenblad

De berk is een boom met vele betekenissen. Zo staat de berk symbool voor heksen en witte wieven. Ook als ‘meiboom’ of ‘lenteboom’ staat hij bekend en is dan een heilige boom.

Symbolische betekenis

De berk is een boom met vele betekenissen. Zo staat de berk symbool voor heksen en witte wieven. Ook als ‘meiboom’ of ‘lenteboom’ staat hij bekend en is dan een heilige boom. Algemeen staat de ‘Dame van het bos’ symbool voor vriendelijk, bekoorlijk, elegant, bescheiden en gratie. Voor de inwoners van Estland is de berk de verpersoonlijking van het volk.
In de Keltische cultuur staat de berk symbool voor inspiratie.

Bladgroen geeft ieder boeket stevigheid en een mooie basis. Als je meerdere bladgroen stengels combineert en je kiest er een paar losse bloemen bij, heb je al snel een prachtig boeket dat je steeds kunt aanvullen.

Berkenblad is in verschillende tinten groen wolvilt te maken zodat het precies past bij jouw bloemkeuze. Van grasgroen tot bladgroen, van grijsgroen tot zachtgroen.

Maatvoering Berkenblad

De blaadjes van de Berk zijn zo’n 6 cm en meestal voer ik ze uit in het grijsgroen van de hoofdfoto van deze blog. Dit blad komt vaak voor in bruidsboeketten, omdat het mooi van kleur is en zacht “getand” waardoor ze op een subtiele wijze mee beweegt met de gekozen bloemen,.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email