Bruidsbloemen
op maat

Hoera! Jullie gaan trouwen. De mooiste dag van jullie leven willen jullie natuurlijk versieren met jullie favoriete bloemen aansluitend bij de kleuren en het thema van de bruiloft. De Viltbloemist maakt met veel liefde het bruidsboeket, corsages en decoratieve stukken speciaal voor jullie. Elke Viltbloeier is met aandacht voor natuur en realisme ontworpen en wordt gemaakt met hoge kwaliteit wolvilt. Zo kunnen jullie, ook na de grote dag, nog lang genieten van deze betekenisvolle bloeiers.

Een bruidsboeket Viltbloeiers wordt uiteraard volledig op maat en naar wens gemaakt. Hiervoor hebben jullie nauw contact met Daphne, de Viltbloemist, voor en tijdens het maakproces. Hoe het in zijn werk gaat om een bruidsboeket (of andere bloemen voor een bruiloft) te laten maken, wordt op deze pagina stapsgewijs uitgelegd. Zo weten jullie precies wat je kunt verwachten als jullie kiezen voor een bruidsbloemen van de Viltbloemist.

PERFECTE MATCH

Deskundig advies over bloemen die passen bij het thema en de kleuren van jullie bruiloft. Samen kiezen we de juiste bloemen voor jullie.

ALTIJD IN SEIZOEN

Bloemen van zuiver wolvilt bloeien het hele jaar door. Het maakt niet uit of jullie trouwen in de lente, herfst, zomer of winter, elke Viltbloeier zal stralen.

VOL LIEFDE

Elke bloem, wordt van steel tot bloesem, helemaal voor jullie gemaakt en tot het perfecte bruidsboeket geschikt. Daar zit veel liefde en passie in!

Werkwijze:

Het laten maken van een bruidsboeket Viltbloeiers is echt een samenwerking tussen jullie als echtpaar en Viltbloemist Daphne. Ze luistert aandachtig naar jullie wensen, geeft deskundig advies en houdt contact met jullie tijdens het maakproces met foto’s erbij. Zo kunnen jullie erop vertrouwen dat het boeket precies perfect is voor jullie bruiloft.

Contact

Jullie nemen contact op via het formulier op deze webpagina en bespreken met Daphne jullie favoriete bloemen, het kleurenthema van de bruiloft, het budget, de grootte van het bruidsboeket en eventuele gewenste andere bloemstukken. 

Neem contact op

contact-icon
Proefboeket

In het atelier creëren jullie met Daphne samen een proefboeket dat je meteen kunt vasthouden, met bloemen die Daphne al heeft liggen. Dit duurt ongeveer een uur en creëert de schets voor jullie ideale Viltbloemist bruidsboeket.

proefboeket-icon
Prijsopgave

Daags hierna ontvang je een volledige prijsopgave voor jouw droomboeket en bij goedkeuring en aanbetaling van 50% gaat Daphne voor je aan het werk.

Meer informatie over prijzen

prijsopgave werkwijze
Creatie

Elke bloem wordt dan volledig opnieuw met de hand gemaakt en tot een perfect handboeket geschikt. Zo zijn jullie verzekerd van Viltbloeiers in de juiste kleurstelling, op de juiste lengte voor het boeket en in optimale conditie. 

bruidsboeket in hand
Ophalen

Het bruidsboeket is nauwkeurig afgewerkt en kan opgehaald worden. Daphne geeft hierbij adviezen mee voor het verzorgen en bewaren van de Viltbloeiers, zodat jullie een prachtige, blijvende herinnering aan jullie trouwdag hebben.

adviezen werkwijze

Deze bruiden gingen je voor

Bruidsboeketten
Portfolio - Bruidsboeket
Biedermeier boeket
Corsages
Hoepelboeket
Los geschikt boeket
Losse bloemen
Watervalboeket
Hoepelboeket als Bruidsboeket met Viltbloeiers, zoals Protea, fresia en korenbloemen
H&J danielwenzel_photo (9
Wedding-LL-249
blauw bruids boeket
wat kosten mijn bloemen
Viltbloemist_boeketten_37
Laad meer

FAQ

Wat kost een bruidsboeket van Viltbloemist?

Elk boeket is maatwerk, om jullie een richtprijs te geven hanteer ik een aantal maten boeketten met vanafprijzen. In deze blog laat ik voorbeelden van boeketten in elke maat zien voor een nog duidelijker beeld.

  • XXS (corsages voor bruidegom en gasten), vanaf 30-55€
  • Extra Small (polscorsage, “bloemen voor in het haar”), vanaf €100
  • Small, een klein handboeketje met enkele bloemen, afgewerkt met jute/ satijnband, vanaf €300
  • Medium, de meeste bruidsboekketten op maat gemaakt, vanaf €550
  • Large, een flink watervalboeket en de boekketten met samengestelde bloemen, vanaf €850

Alle soorten boeketten die een bloemist met echte bloemen kan maken, kan ik maken met Viltbloeiers. Waar bruidsparen mij meestal naar vragen zijn los geschikte boeketten of een watervalboeket. Viltbloeiers lenen zich hier uitstekend voor. Natuurlijk is een biedermeierboeket, een hoepelboeket, polscorsage of haarkrans/ haartuintje ook mogelijk.

Jazeker! Corsages, met magneet of speldje, zijn een prachtige en stijlvolle aanvulling op jullie bruidsbloemen. Een haarkrans of bloemen om de ringen mooi te presenteren, verzorg ik ook graag. Natuurlijk laten we deze mooi aansluiten op het bruidsboeket zodat alles als een geheel voelt. Stuur een email met jullie ideeën om de mogelijkheden te bespreken.

Ik zorg ervoor dat iedere bloem die jullie kiezen alle aandacht krijgt die ze verdient. Geen enkele bloem is weggestopt en ik gebruik geen groen om het boeket op te vullen of groter te laten lijken. Soms zijn bladvormen wel een prachtige aanvulling en dan mogen deze net zo top in beeld gebracht worden als de bloemen in het bruidsboeket. Al met al kunnen jullie op mij rekenen dat je niet betaalt voor opvullers, maar alleen voor echte eyecatchers.
Ook voor de fotograaf is dit handig, want iedere bloem is vanaf iedere kant te fotograferen

Voor Viltbloeiers wordt altijd 1-2 millimeter dik, 100% natuurlijk wolvilt gebruikt. De natuur geeft mij elke dag veel inspiratie om nieuwe bloemen te ontwerpen, en daarom werk ik het liefste met een natuurlijk product. Wolvilt is ook een duurzaam product, heeft diepe kleuren, is brandvertragend en behoudt zijn kleur omdat het kleurecht is. Dat is super belangrijk voor Viltbloeiers waar jullie nog een leven lang van zullen genieten.

Een bruidsboeket Viltbloeiers gaan we echt samen ontwerpen. Al jullie wensen en voorkeuren op gebied van vorm, stijl en kleur nemen we in acht. Elke bloem is door mijzelf ontworpen en wordt volledig met de hand gemaakt van 100% wolvilt. Zo is elke bloem altijd in seizoen en zullen ze nooit verwelken. Tijdens de ceremonie kun je de bloemen gemakkelijk even aan de kant leggen of per ongeluk laten vallen; verbogen bloemen buig je zo weer terug in de juiste vorm. Neem gerust alle tijd voor foto’s, in koud of warm weer, een bruidsboeket Viltbloeiers blijft stralen. Dat betekent ook dat jullie in de toekomst een blijvend bloeiend boeket hebben, een duurzaam aandenken aan de grote dag.
Ontdek nog meer voordelen van Viltbloeiers voor jullie bruidsbloemen in deze blog.

Mooi werk heeft tijd nodig. Er is geen voorraad maar iedere bloem wordt speciaal voor jullie gemaakt, in de juiste kleur, soort en maat. Daarom hanteer ik voor bruidsboeketten graag twee maanden levertijd. Zo hebben we samen voldoende ruimte om tot het mooiste resultaat te komen. In deze blog vertel ik daar meer over.

Is jullie bruiloft al over minder dan twee maanden? Stuur dan gerust een email met jullie wensen en trouwdatum. Afhankelijk van de drukte in het atelier kan ik jullie wellicht toch van dienst zijn.

Zodra jullie akkoord geven op het prijsvoorstel per mail, ontvangen jullie de factuur. Hiervan dient binnen 8 dagen 50% aanbetaald te worden zodat het werk kan starten. De resterende 50% mag later voldaan worden, maar in elk geval voorafgaand aan het ophalen of verzenden.

Bij voorkeur vraag ik jullie het boeket te komen ophalen in het atelier in Eindhoven. Dat is de veiligste optie voor Viltbloeiers. Is dat niet mogelijk, dan schakelen we PostNL of DPD in voor het transport. Ik verstuur jullie bruidsbloemen altijd aangetekend en verzekerd, waarbij je voor ontvangst moet tekenen. Zo zijn we er allen zeker van dat de bloemen hun nieuwe thuis bereikt hebben.
Alle bruidsbloemen worden met aandacht en zorg verpakt in een ruime doos. Soms kan een bloem of steel iets verbogen zijn tijdens zijn reis. Je ontvangt in het pakket een beschrijving over hoe je deze weer voorzichtig in positie kan brengen en verder advies over het onderhoud van jullie Viltbloeiers. 

Hoe kunnen we ons bruidsboeket het beste bewaren en verzorgen?
Bij het afhalen of in het verzendpakket ontvangen jullie een uitleg met adviezen over het onderhoud van de Viltbloeiers. Hieronder volgt een beknopte versie:

Verbogen bloemen en takken kun je met je vingers terug in vorm brengen. Vochtige Viltbloeiers kun je aan de lucht laten drogen. Voorkom dat de bloemen echt nat of doorweekt raken, gezien het natuurlijke materiaal kunnen ze dan krimpen. Lange blootstelling aan direct zonlicht kan het vilt wat laten verkleuren, daarom is het advies de bloemen op te bergen in een doos als je er niet naar kijkt. In een stolp, wissellijst of andere glazen bescherming staan jouw bloemen stofvrij en krijgen toch de aandacht die jij ze wilt geven. Stoffig geworden bloemen blaas je met de föhn snel schoon en met een pluisvrije roller kun je de bloemen voorzichtig borstelen.