Geboortebloemen, welke bloem past bij jouw geboortemaand?

In deze blog laat ik je zien welke Viltbloeiers er bij welke geboortemaand passen en welke symboliek erbij hoort. Welke ga jij met elkaar combineren voor jouw gezin?

Welke geboortebloem past bij jouw geboortemaand?

Vaak weet je wel wat jouw sterrenbeeld is en misschien weet je zelfs wel wat jouw geboortesteen is. In verschillende tijdschriften vind je vaak mooie voorspellingen en/of karaktereigenschappen die daarbij horen.
Maar wist jij dat er ook geboortebloemen zijn die speciaal bij jouw geboortemaand horen met hun eigen specifieke betekenis?
Met deze wetenschap kun je natuurlijk een extra bijzondere Viltbloem cadeau geven. Of maak een boeket van de geboortebloemen van jouw gezin.
Ik zorg er altijd voor dat de bloemen qua kleur en maat zo op elkaar worden afgestemd dat de vaas in harmonie is met de bloemen en omgekeerd.
In deze blog laat ik je zien welke Viltbloeiers er bij welke geboortemaand passen en welke symboliek erbij hoort.

Geboortebloem en hun symboliek.

sneeuwklokje met bolletje

Januari: Sneeuwklokje

Staat symbool voor hoop, (opnieuw) ontwaken en lenteverwachting. Ze wordt zo genoemd omdat ze in de sneeuw al kan bloeien en met haar klokje andere bloemen “laat ontwaken!”

Iris

Februari: Iris

De Iris staat symbool voor geloof, moed en wijsheid

Viltbloeiers voor Koningsdag

Maart: Narcis

De lente is in aantocht, niemand houdt zoveel van jou als ik. De narcis staat symbool voor hergeboorte, geluk, trots en voorspoed.

April: Madeliefjes

De madeliefjes staan symbool voor onschuld, trouwe liefde en puurheid. Ze staan ook voor vruchtbaarheid en moederschap!

Mei: Meidoorn

De meidoorn staat voor hoop en geluk

rode roos

Juni: Roos

De roos heeft verschillende betekenissen. Het zit m vooral in de kleur van de roos (roze=perfect, geluk | rood=ik hou van jou | wit= onschuld, puurheid)

Juli: Ridderspoor

De ridderspoor heeft ook meerdere betekenissen vanwege het verschil in kleur: roze=wispelturig | wit=vrolijk | paars=eerste liefde.

Workshop pretty poppy

augustus: papavers

Een papaver heeft verschillende symbolische betekenissen ivm de kleur. Een rode Papaver = plezier, en witte papaver staat voor troost en een gele papaver heeft als symboliek rijkdom & succes

september: asters

De aster staat voor liefde, wijsheid, vertrouwen en onschuld. Dit maakt ze het perfecte cadeau om aan vrienden en familie te geven die hun verjaardag in september vieren.

Oktober: goudsbloem

Deze wat kleinere bloem uit ons assortiment: de Goudsbloem staat symbool voor optimisme en voorspoed.

november: chrysant

De chrysant is in talloze kleuren verkrijgbaar welke allemaal hun eigen betekenis hebben. In het algemeen staat de chrysant symbool voor vriendschap, eerlijkheid en blijheid.

december: hulst

Tegenwoordig staat hulst symbool voor geluk, vrede en vrolijkheid. Hierdoor is hulst in december perfect om aan boeketten voor verjaardagen toe te voegen.

Geboortebloemen gemaakt van wolvilt

De Viltbloemist maakt alle bloemen – dus ook deze geboortebloemen – van wolvilt. Je geeft hierdoor een speciaal cadeau aan iemand die jarig is. Niet alleen een prachtige bloem met een speciale betekenis maar ook nog eens een cadeau dat blijvend bijzonder is! Ze zijn vanaf april 2024 ook te koop in de speciale Bloom-Box waarmee je de geboortebloemen zelf kunt maken.

Een prachtig voorbeeld van een bijzonder boeket vol geboortebloemen mocht ik voor een klant maken in een “lego-vaas”.

Geboortebloemen in Lego vaas

Een bijzonder boeket vol geboortebloemen mocht ik voor een klant maken in een “lego-vaas”. Lego stond centraal in hun gezin en de vier takken zijn van de geboortemaanden en het linden blad omdat ze bijzondere herinneringen koesteren aan deze boom.

Je ziet de Iris, Sneeuwklokjes, Hulst en Ridderspoor en het Lindenblad.

Agnes

De Lego-vaas met geboortebloemen is zo mooi in het echie! Echt heel tof en bijzonder. Ze vond het heel bijzonder dat alle bloemen met haar gezin te maken hadden

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email