Bougainvillea, symbool voor bescherming

Symbolische betekenis

De bougainvillea staat symbool voor bescherming. Wie kent niet in Spanje, Portugal of Italië de wit gekalkte muren, waartegen de roze, rode, lila of oranje bloemen van Bougainvillea zich scherp aftekenen? De struik groeit daar blijkbaar probleemloos. In ons klimaat moet Bougainvillea overwinteren. Bougainvillea komt uit Zuid-Amerika en om nog preciezer te zijn uit Brazilië. De plant is genoemd naar de Franse ontdekker ervan L.A. de Bougainville, die in de periode 1766 – 1769 in opdracht van zijn regering een reis om de wereld maakte. De plant is er een uit de familie van de Nyctaginaceae. Het Griekse woord nux (nuktos) betekent nacht. Gelukkig laat de plant ook overdag z’n bloemen volop zien.

De bougainvillea is heerlijk fel roze, maar kan ook in het wit gemaakt worden. Ze geeft een boeket een beetje meer pit door haar kleur en extra karakter door haar bijzondere bladvorm.

Maatvoering Bougainvillea

Deze bloeiende schoonheid heeft bloemen van ongeveer 2-3 cm doorsnede. Een los takje maak ik met 3 bloempjes waarvan het bloemgedeelte ongeveer 10 cm lang is. Ze heeft dunne stelen, waardoor haar lengte wat beperkt is. In boeketten pas ik haar maat aan op vraag/ wens van de klant en uiteraard datgene wat nodig is in het boeket!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email