Wie is de viltbloemist?

Hoi! Mijn naam is Daphne

en ik heb een diepe passie voor bloemen en boeketten. Ik hou het meest van bloemen als ze tot bloei komen en vol trots zichzelf tonen. Het maakt me treurig als blaadjes gaan hangen of bloemen verwelken. Daarom ben ik als Viltbloemist begonnen met het maken van bloemen die altijd bloeien, vol kleur, vol passie en in al hun kracht. 

Blij ei

Je kunt mij omschrijven als onuitputtelijk creatief, enorm enthousiast en een echt blij ei. Bij alles in mijn leven zet ik me voor de volle 100% in. Dit zorgde in mijn ondernemerschap voor veel persoonlijke, creatieve en zakelijke groei, met als resultaat prachtige projecten waar ik zo enorm trots op ben!

Zoals het verzorgen van aankleding voor de Woon- en Designbeurs, de Viltbloemist-Bloemen-Academie gevuld met fijne workshops, het maken van de boeketjes voor onze Koningin en Prinsessen voor Koningsdag 2021 en meest recent het publiceren van mijn DIY boek.

Viltbloeiers

Of de Viltbloeiers gemaakt worden voor de Koningin, een aanstaande bruid of ‘gewoon’ voor bij iemand in huis of op kantoor, ik maak elke afzonderlijke bloem met veel liefde speciaal voor de ontvanger op maat. Van het ontwerp van de bloemen en het knippen van het duurzame wolvilt, tot het vormen van elk blaadje en elke bloem en het nauwkeurig schikken van het boeket – alles komt uit mijn twee handen.

Ook naast mijn werk als Viltbloemist ben ik graag met de natuur bezig. Ik vind mijn ontspanning door in bossen en bloemrijke gebieden te wandelen en alle details vast te leggen op beeld, zodat ik daar thuis prachtige nieuwe bloemsoorten van kan vervaardigen. Zo lukt het mij keer op keer om elke bloem secuur en natuurgetrouw om te toveren tot Viltbloeier.

toekomst dromen

In de toekomst hoop ik nog vele bijzondere boeketten te mogen maken voor lieve mensen en hun dierbare momenten. Natuurlijk blijf ik ook mijn kennis over en liefde voor bloemen van vilt overdragen via workshops en wie weet een tweede boek. Mijn grootste droom is het opleiden van meer Viltbloemisten, die op hun beurt dan workshops geven volgens mijn originele Viltbloeier ontwerpen en  patronen in Nederland en België. Dat zou ik zo gaaf vinden! 

Ondertussen geniet ik van het maken van elk bloemblaadje en het contact met mijn leuke klanten en andere liefhebbers van creativiteit en bloemen. ‘Bloemen houden van mensen’ zeggen ze weleens – en ik houd van bloemen. Die liefde zul je absoluut ervaren als je mij of mijn Viltbloeiers eens in het echt ontmoet.

Liefs,

Daphne