Eikenblad, zowel in het bruin als groen te gebruiken in jouw boeket.

Het eikenblad gebruik ik regelmatig in boeketten omdat ze zo’n prachtige symbolische betekenis heeft.

Symbolische betekenis

De Eik staat symbool voor levenskracht en duurzaamheid. Het sterke hout van zijn stam geeft een gevoel van veiligheid en wijsheid. Eiken geven bescherming aan alles wat er in hun directe omgeving groeit en bloeit. De oude, grote en wijze Eik beschermt en stimuleert nieuw leven.

De Eik is moedig, standvastig en trots. Hij verafschuwt hoogmoed en heeft een bescheiden levensinstelling. Hij is niet bang voor gevaar en gaat geen enkele confrontatie uit de weg. De Eik heeft van niemand steun nodig, hij geeft liever, dan dat hij neemt.
Hij komt soms wat star over, maar is heel erg flexibel van aard. De Eik is eigenlijk een soort superboom, hij staat symbool voor liefde, vruchtbaarheid, kracht, bescherming, vriendelijkheid en gastvrijheid.

Het is niet moeilijk om contact te krijgen met een Eik. Zoek er een op en wacht rustig af, je hoeft zelf niets te vertellen, hij zal weten waar je aan denkt, wat je voelt of wat je dwars zit. Hij zal je een opbeurende oplossing geven. De Eik is vader en moeder tegelijk, het is een goede vriend aan wie je alles kunt vertellen.

Bloemcadeautje
Viltbloeiers: Lelie, Lisianthus en Eikenblad
eikenblad

Maatvoering Eikenblad

Het eikenblad gebruik ik regelmatig in boeketten omdat ze zo’n prachtige symbolische betekenis heeft. Daarnaast kan ze in verschillende tinten groen en bruin gemaakt worden zodat ze eigenlijk overal bij past. De bladeren zijn ongeveer 6 cm lang. Ieder takje is weer anders en maak ik speciaal op maat zodat de blaadjes in perfecte harmonie bij het boeket passen!

Meer bladgroen om te gebruiken in jouw boeket kun je vinden in de blog Bladgroen.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email