Esdoornblad, prachtig bladgroen van de Viltbloemist

Bladgroen is niet nodig in een boeket Viltbloeiers, maar als je er toch voor kiest, dan kies je voor de allermooiste!

Symbolische betekenis

De Esdoorn is een krachtige boom waarvan gezegd wordt dat haar levenskracht ons als mens kan helpen, in staat is om conflicten op te lossen. Ook rusteloosheid en stress zou verminderen in de buurt van een Esdoorn.

Bladgroen in jouw boeket, ja of nee?

Het gebruik van bladgroen in een boeket met echte bloemen heeft vaak de functie van opvulling, je hebt dan ook minder bloemen nodig om een boeket een mooie uitstraling te geven.
Als Viltbloemist gebruik ik bladgroen alleen als het echt een meerwaarde heeft voor het boeket.
Want ik vind het belangrijk dat als jij kiest voor Viltbloemen, dat al die bloemen een hoofdrol krijgen in het boeket. Niet verstopt achter groen, maar volledig in het zicht.

Hou jij van bladgroen en wil je jouw boeket graag aanvullen met prachtige bladeren in verschillende groentinten en bijzondere vormen dan heb je voldoende keuze:

Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar.

Dit is overigens maar een kleine greep uit het assortiment. Van eucalyptus tot eikenblad, van esdoornblad tot monsterablad en met de vele tinten groen wolvilt kun je eindeloos variëren.
Meer lezen over bladgroen en waarom ik het wel of juist niet gebruik tijdens het schikken van mijn boeketten, dat kan hier!

Maatvoering Esdoorn

Het blad van de esdoorn is een van de grotere bladeren (van de kleinere soort). Ze is ongeveer 9 cm. Uiteraard zijn de aspidistra en de monstera veel groter. Maar in vergelijking tot het berken- en eikenblad is de esdoorn een stukje groter.
Het is een sierlijke bladvorm die prachtig is in een bruidsboeket en ook als solitaire tak prachtig staat in een vaas naast een aantal bijzondere Viltbloeiers!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email