Rouwbloemen

Rouwbloemen: Je wilt jouw lieve papa of mama, jouw vriend(-in) of familielid voor altijd bij je houden, koesteren, omarmen, jouw liefde geven en ineens is dat niet meer mogelijk. Het voelt zo koud, zo oneerlijk, terwijl we allemaal weten dat “dood gaan” bij het leven hoort.

Maar waarom doet het dan zo’n pijn, waarom is de dood een onderwerp wat we niet zo vaak bespreekbaar maken? Ik merk dat de mensen die in mijn atelier komen er goed over kunnen praten.
Ze vinden het prettig om hun verhaal te doen en om hun wens vertaald te zien in blijvend bijzondere bloemen. De met zorg uitgezochte kleuren en soorten bloemen geven hun bloemen extra persoonlijkheid.
Deze bloemen vertellen hun verhaal en hun dierbaren kunnen dat verhaal altijd lezen.

liefdevol gesprek

Jouw verhaal vertaald in bloemen. Voldoende tijd en ruimte om samen te kiezen welke bloemen/ boeket jij nu en later nodig hebt.

SPECIAAL VOOR JOU

Bloemen die passen bij degene die afscheid gaat nemen, een lievelingsbloem, een bloem die herinnert aan mooie momenten. Een tastbare, aaibare en warme herinnering.

DUURZAAM MATERIAAL

Vilt van zuiver scheerwol van Zuid-Amerikaanse schapenrassen, lokaal geproduceerd. Aaibaar om voor altijd te blijven koesteren.

Werkwijze:

Het laten maken van een boeket Viltbloeiers is een samenwerking tussen jou en Viltbloemist Daphne. Ze luistert aandachtig naar jouw wensen, geeft deskundig advies en houdt contact met je tijdens het maakproces met foto’s erbij. Zo kun jij erop vertrouwen dat de viltbloemen die je komt ophalen precies perfect is voor jou.

Contact

Je neemt contact op via het formulier op deze webpagina. Via e-mail contact bespreken Daphne en jij jouw favoriete bloemen, lievelingskleuren, het budget en de grootte van het boeket.

Neem contact op

contact-icon
Rouwboeket

In het atelier bespreken Daphne en jij samen welke bloemen belangrijk zijn voor jou en hoe het rouwboeket eruit mag komen te zien. Er is voldoende tijd om alles te bespreken, zodat jij voelt dat het boeket diegene koestert, die je zo gaat missen.

proefboeket-icon
Prijsopgave

Daags hierna ontvang je een volledige prijsopgave voor jouw droomboeket en bij goedkeuring en aanbetaling van 50% gaat Daphne voor je aan het werk.

Meer informatie over prijzen

prijsopgave werkwijze
Creatie

Elke bloem maakt Daphne opnieuw met de hand met jou in haar gedachten en schikt ze tot het mooiste rouwboeket.  Dit kan 1-3 weken duren. Is er spoed gewenst? Geef dat vooral aan bij Daphne!

zwarte tulp rouw
Ophalen

Jouw boeket is klaar en kan een hoofdstuk afsluiten zonder te vergeten.  Daphne geeft je adviezen mee voor bewaren en het verzorgen van de bloemen zodat jij jarenlang jouw dierbare kan koesteren met dit prachtige boeket Viltbloeiers. 

hoofdstuk afsluiten, boek met bloemen

Eerder maatwerk

Rouwboeketten
Portfolio - Rouwboeket
Losse bloemen
wat kosten mijn bloemen
Urnen en vazen van Lenneke Wispelwey
vergeet-me-nietje

FAQ

Wat kost een boeket Viltbloemen?

Elk rouwboeket is maatwerk, om je een richtprijs te geven hanteer ik een aantal maten boeketten met vanafprijzen. In deze blog laat ik je voorbeelden van maatwerk- en bruidsboeketten in elke maat zien voor een nog duidelijker beeld.

  • Een losse bloem als gedenkbloem vanaf 22,50€
  • Extra Small (meestal 2-3 bloemen en wat bladgroen), vanaf €100
  • Small, een bescheiden boeket met enkele bloemen kant en klaar geschikt als los boeket of in jouw vaas, vanaf €300
  • Medium, de meeste maatboeketten voor op tafel, vanaf €550
  • Large, denk aan grotere tafelboeketten en ingewikkeldere stukken met samengestelde bloemen, vanaf €850
Waarom kiezen voor de Viltbloemist?

Een boeket Viltbloeiers is een gevoel/ een weerspiegeling van datgene waar je nu misschien even geen woorden aan kunt geven.
Een mooie losse bloem bij een foto van degene die je mist, een boeketje onder een stolp op het graf, samen bekijken we wat het mooiste is om te kunnen gedenken/ herinneren.
Elke bloem is door mijzelf ontworpen en wordt volledig met de hand gemaakt van 100% wolvilt met jou in mijn gedachten. Jij krijgt precies de tijd en aandacht die je nodig hebt om tot een beslissing te komen.

Wat is de levertijd?

Ik zal eerlijk met je zijn, de bloemen die ik maak hebben tijd nodig. Wil je de bloemen snel hebben dan heb ik mogelijkheden voor spoedopdrachten. Meestal maak ik bloemen voor op een graf onder een stolp, bij een urn of voor mensen in een hospice die zelf hun bloemen willen regelen of nu bv ernstig ziek zijn en hun bloemen willen regelen. Ik hoor graag of ik iets voor je kan betekenen.

Mooi werk heeft tijd nodig. Er is geen voorraad maar iedere bloem wordt speciaal voor jou gemaakt, in de juiste kleur, soort en maat. Voor alle maatwerk opdrachten mag je rekening houden met twee maanden levertijd. Zo hebben we samen voldoende ruimte om tot het mooiste resultaat te komen. In deze blog vertel ik daar meer over.

Heb je jouw boeket sneller nodig? Stuur dan gerust een email met jouw verzoek en deadline. Afhankelijk van de drukte in het atelier is er wellicht toch iets mogelijk.

Van welke soort vilt worden Viltbloeiers gemaakt?

Voor Viltbloeiers wordt alleen 1-2 millimeter dik, 100% natuurlijk wolvilt gebruikt. De natuur geeft mij elke dag veel inspiratie om nieuwe bloemen te ontwerpen, en daarom werk ik het liefste met een natuurlijk product. Wolvilt is ook een duurzaam product, heeft diepe kleuren, is brandvertragend en behoudt zijn kleur omdat het kleurecht is. Dat is super belangrijk voor Viltbloeiers waar jij een leven lang van wilt genieten.

Moet ik een aanbetaling doen?

Zodra je akkoord geeft op het prijsvoorstel per mail, ontvang je de factuur. Hiervan dien je binnen 8 dagen 50% aan te betalen zodat het werk gestart kan worden. De resterende 50% mag je later betalen, maar in elk geval voorafgaand aan het ophalen of verzenden.

Wordt mijn boeket veilig verzonden?

Bij voorkeur vraag ik je het boeket te komen ophalen in het atelier in Eindhoven. Dat is de veiligste optie voor Viltbloeiers. Is dat niet mogelijk, dan schakelen we PostNL of DPD in voor het transport. Ik verstuur jouw pakket vol Viltbloeiers altijd aangetekend en verzekerd, waarbij je  moet tekenen voor ontvangst. Zo hebben we beide de zekerheid dat de bloemen hun nieuwe thuis bereikt hebben.
Ieder stuk maatwerk wordt met aandacht en zorg verpakt in een ruime doos. Soms kan een bloem of steel iets verbogen zijn tijdens zijn reis. Je ontvangt in het pakket een beschrijving over hoe je deze weer voorzichtig in positie kan brengen en verder advies over het onderhoud van jouw Viltbloeiers. 

Hoe kan ik Viltbloeiers het beste bewaren en verzorgen?

Bij het ophalen of in het verzendpakket ontvang je een beschrijving met adviezen over het onderhoud van jouw Viltbloeiers. Hieronder volgt een beknopte versie:

  • Verbogen bloemen en takken kun je met je vingers terug in vorm brengen.
  • Vochtige Viltbloeiers kun je aan de lucht laten drogen. Voorkom dat de bloemen echt nat of doorweekt raken, gezien het natuurlijke materiaal kunnen ze dan krimpen.
  • Lange blootstelling aan direct zonlicht kan het vilt wat laten verkleuren, daarom is het advies de bloemen op te bergen in een doos als je er niet naar kijkt.
  • In een stolp, wissellijst of andere glazen bescherming staan jouw bloemen stofvrij en krijgen toch de aandacht die jij ze wilt geven.
  • Stoffig geworden bloemen blaas je met de föhn snel schoon en met een pluisvrije roller kun je de bloemen voorzichtig borstelen.