Selecteer een pagina

ROUWBLOEMEN

Rouwbloemen: Je wilt jouw lieve papa of mama, jouw vriend of familielid voor altijd bij je houden, koesteren, omarmen, jouw liefde geven en ineens is dat niet meer mogelijk. Het blijvend kunnen herinneren aan jouw dierbare geeft een geborgen gevoel. Creëer jouw geborgenheid en liefde met de blijvend bijzondere bloemen van de Viltbloemist.

Je wilt iemand voor altijd bij je houden, koesteren, omarmen, jouw liefde geven en ineens kan dat niet meer. Dat voelt zo koud, zo oneerlijk, terwijl we allemaal weten dat “dood gaan” bij het leven hoort.

Maar waarom doet het dan zo’n pijn, waarom is de dood een onderwerp wat we niet zo vaak bespreekbaar maken? Ik merk dat de mensen die in mijn atelier komen er goed over kunnen praten. Ze vinden het prettig om hun verhaal te doen en om hun wens vertaald te zien in blijvend bijzondere bloemen. De met zorg uitgezochte kleuren en soorten bloemen zorgen ervoor dat hun bloemen persoonlijk zijn. Deze bloemen vertellen hun verhaal en hun dierbaren kunnen dat verhaal altijd lezen.

Het gebruik maken van echte bloemen als Afscheidsbloemen voelt soms zo triest. Ze verwelken op den duur. Net alsof jouw herinneringen en jouw emoties mee verwelken. Er blijft niets tastbaars over.

Blijvend bijzondere bloemen stralen nog jaren na het afscheid. Zij zijn een blijvende en een tastbare herinnering.

Het afgelopen jaar heb ik prachtige en intieme gesprekken mogen voeren met lieve klanten die een afscheid gingen meemaken. Door samen te bespreken en te bedenken wat zowel de klant als ik als viltbloemist nodig hadden om zo’n afscheid vorm te geven, ben ik begonnen met afscheidsbloemen te maken.

Bloemen die passen bij degene die afscheid gaat nemen, een lievelingsbloem, een bloem die herinnert aan mooie momenten. Een tastbare, aaibare en warme herinnering.

Ik zal eerlijk met je zijn, de bloemen die ik maak hebben tijd nodig. Wil je de bloemen snel hebben dan heb ik mogelijkheden voor spoedopdrachten. Meestal maak ik bloemen voor op een graf onder een stolp, bij een urn of voor mensen in een hospice die zelf hun bloemen willen regelen of nu bv ernstig ziek zijn en hun bloemen willen regelen.

Ga jij ook een tijd van afscheid nemen in? Heb jij vragen over de mogelijkheden? Ik denk graag met je mee en ik hoop dat ik ook voor jou liefdevolle en troostrijke bloemen mag maken.

INSTALOVE

Pin It on Pinterest

Share This