Rouwbloemen

Rouwbloemen; jammer dat het nodig is, maar fijn dat het kan. Bloemen kunnen troost brengen in deze moeilijke tijd en zorgen voor een mooi gedenkstuk. De Viltbloemist geeft jou de ruimte om je verhaal te doen en vertaalt dit verhaal met haar handen naar de bloemen die mooi zullen passen bij het laatste afscheid. Met zorg kiezen jullie samen de kleuren en soorten bloemen uit en zo ontstaat er een bloemstuk vol persoonlijkheid en vooral vol liefde. 

Viltbloemen blijven eeuwig bloeien. Je kunt ze voor altijd bij je houden, aanraken en koesteren. Zo kun je via deze bloemen jouw dierbare blijven herdenken en jouw liefde blijven geven.

liefdevol gesprek

Jouw verhaal vertaald in bloemen. Voldoende tijd en ruimte om samen te kiezen welke bloemen jij nu en later nodig hebt.

SPECIAAL VOOR JOU

Bloemen die passen bij degene die afscheid gaat nemen, een lievelingsbloem, een bloem die herinnert aan mooie momenten.

DUURZAAM MATERIAAL

Vilt van zuiver scheerwol van Zuid-Amerikaanse schapenrassen, lokaal geproduceerd. Voor een tastbare, aaibare en warme herinnering.

Werkwijze:

Het laten maken van een boeket Viltbloeiers is een samenwerking tussen jou en Viltbloemist Daphne. Ze luistert aandachtig naar jouw wensen, geeft deskundig advies en houdt contact met je tijdens het maakproces met foto’s erbij. Zo kun jij erop vertrouwen dat de viltbloemen die je komt ophalen precies perfect zijn voor jou.

Contact

Je neemt contact op via het formulier op deze webpagina. Via de mail bespreken Daphne en jij de basis voor de gewenste bloemen, zoals de lievelingskleuren, het budget en de grootte van het boeket.

Neem contact op

contact-icon
Rouwboeket

In het atelier vertel jij jouw verhaal, welke bloemen belangrijk zijn voor jou en hoe het rouwboeket eruit mag komen te zien. Er is voldoende tijd om alles te bespreken, zodat jij voelt dat het boeket jouw dierbare koestert.

proefboeket-icon
Prijsopgave

Daags na je bezoek ontvang je een volledige prijsopgave voor de bloemen en bij goedkeuring en aanbetaling van 50% gaat Daphne voor je aan het werk.

Meer informatie over prijzen

prijsopgave werkwijze
Creatie

Elke bloem maakt Daphne opnieuw met de hand met jouw dierbare in haar gedachten en schikt ze deze tot het mooiste rouwboeket.  Dit kan 1-3 weken duren. Is er spoed gewenst? Geef dat vooral aan bij Daphne!

zwarte tulp rouw
Ophalen

Jouw boeket is klaar om opgehaald te worden. Daphne geeft je adviezen mee voor bewaren en het verzorgen van de bloemen zodat jij jarenlang jouw dierbare kan koesteren met dit prachtige boeket Viltbloeiers. 

hoofdstuk afsluiten, boek met bloemen

Eerder maatwerk

Rouwboeketten
Portfolio - Rouwboeket
Losse bloemen
Rouwbloemen Margriet (2)
wat kosten mijn bloemen
Urnen en vazen van Lenneke Wispelwey
vergeet-me-nietje

FAQ

Wat kost een boeket Viltbloemen?

Elk rouwboeket is maatwerk, om je een richtprijs te geven hanteer ik een aantal maten boeketten met vanafprijzen. In deze blog laat ik je voorbeelden van maatwerk- en boeketten in elke maat zien voor een nog duidelijker beeld.

  • Een losse bloem als gedenkbloem vanaf 22,50€
  • Extra Small (meestal 2-3 bloemen en wat bladgroen), vanaf €100
  • Small, een bescheiden boeket met enkele bloemen kant en klaar geschikt als los boeket of in jouw vaas, vanaf €300
  • Medium, de meeste maatboeketten voor op tafel, vanaf €550
  • Large, denk aan grotere tafelboeketten en ingewikkeldere stukken met samengestelde bloemen, vanaf €850

Een boeket Viltbloeiers is een weerspiegeling van het gevoel waar je nu misschien even geen woorden aan kunt geven.

Samen bekijken we wat het mooiste is om te kunnen gedenken en te herinneren. Dat kan een heel rouwboeket worden, maar een mooie losse bloem bij een foto van degene die je mist of een klein boeket onder een stolp op het graf behoren bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. Jij krijgt alle tijd en aandacht die je nodig hebt om tot een beslissing te komen.

Vervolgens wordt elke bloem, naar eigen ontwerp, volledig met de hand gemaakt van 100% wolvilt met jou en jouw dierbare in mijn gedachten. Een persoonlijker en liefdevoller gedenkstuk vind je nergens.

Ik zal eerlijk met je zijn, de bloemen die ik maak hebben tijd nodig. Wil je de bloemen snel hebben dan heb ik mogelijkheden voor spoedopdrachten. Meestal maak ik bloemen als herdenkstuk voor op een graf onder een stolp of bij een urn. Ook maak ik bloemen naar wens voor mensen in een hospice of die ernstig ziek zijn en die graag zelf de bloemen voor hun afscheid willen regelen. Daar trekken we dan (als dat mogelijk is) wel twee maanden voor uit, zodat we samen voldoende ruimte hebben om tot het mooiste resultaat te komen.

Wens jij bloemen voor een uitvaart? Stuur dan gerust een email met jouw verzoek en de datum waarop de bloemen nodig zijn. Afhankelijk van de drukte in het atelier is er wellicht toch iets mogelijk.

Voor Viltbloeiers wordt alleen 1-2 millimeter dik, 100% natuurlijk wolvilt gebruikt. De natuur geeft mij elke dag veel inspiratie om nieuwe bloemen te ontwerpen, en daarom werk ik het liefste met een natuurlijk product. Wolvilt is ook een duurzaam product, heeft diepe kleuren, is brandvertragend en behoudt zijn kleur omdat het kleurecht is.

Dat is super belangrijk voor Viltbloeiers waarmee jij nog jarenlang kunt koesteren en herdenken.

Zodra je akkoord geeft op het prijsvoorstel per mail, ontvang je de factuur. Hiervan dien je binnen 8 dagen 50% aan te betalen zodat het werk gestart kan worden. De resterende 50% mag je later betalen, maar in elk geval voorafgaand aan het ophalen of verzenden.

Bij voorkeur vraag ik je het boeket te komen ophalen in het atelier in Eindhoven. Dat is de veiligste optie voor Viltbloeiers. Is dat niet mogelijk, dan schakelen we PostNL of DPD in voor het transport. Ik verstuur jouw pakket vol Viltbloeiers altijd aangetekend en verzekerd, waarbij je  moet tekenen voor ontvangst. Zo hebben we beide de zekerheid dat de bloemen hun nieuwe thuis bereikt hebben.
Ieder stuk maatwerk wordt met aandacht en zorg verpakt in een ruime doos. Soms kan een bloem of steel iets verbogen zijn tijdens zijn reis. Je ontvangt in het pakket een beschrijving over hoe je deze weer voorzichtig in positie kan brengen en verder advies over het onderhoud van jouw Viltbloeiers. 

Bij het ophalen of in het verzendpakket ontvang je een beschrijving met adviezen over het onderhoud van jouw Viltbloeiers. Hieronder volgt een beknopte versie:

  • Verbogen bloemen en takken kun je met je vingers terug in vorm brengen.
  • Vochtige Viltbloeiers kun je aan de lucht laten drogen. Voorkom dat de bloemen echt nat of doorweekt raken, gezien het natuurlijke materiaal kunnen ze dan krimpen.
  • Lange blootstelling aan direct zonlicht kan het vilt wat laten verkleuren, daarom is het advies de bloemen op te bergen in een doos als je er niet naar kijkt.
  • In een stolp, wissellijst of andere glazen bescherming staan jouw bloemen stofvrij en krijgen toch de aandacht die jij ze wilt geven.
  • Stoffig geworden bloemen blaas je met de föhn snel schoon en met een pluisvrije roller kun je de bloemen voorzichtig borstelen.