Rouwbloemen

Bloemen die troost bieden

Rouwbloemen: Je wilt jouw lieve papa of mama, jouw vriend of familielid voor altijd bij je houden, koesteren, omarmen, jouw liefde geven en ineens is dat niet meer mogelijk. Een tastbare herinnering aan jouw dierbare geeft een geborgen gevoel. 

Je wilt iemand voor altijd bij je houden, koesteren, omarmen, jouw liefde geven en ineens kan dat niet meer. Dat voelt zo koud, zo oneerlijk, terwijl we allemaal weten dat “dood gaan” bij het leven hoort.

Maar waarom doet het dan zo’n pijn, waarom is de dood een onderwerp wat we niet zo vaak bespreekbaar maken? Ik merk dat de mensen die in mijn atelier komen er goed over kunnen praten.
Ze vinden het prettig om hun verhaal te doen en om hun wens vertaald te zien in blijvend bijzondere bloemen. De met zorg uitgezochte kleuren en soorten bloemen zorgen ervoor dat hun bloemen persoonlijk zijn. Deze bloemen vertellen hun verhaal en hun dierbaren kunnen dat verhaal altijd lezen.

Het gebruik maken van echte bloemen als Afscheidsbloemen voelt soms zo triest. Ze verwelken op den duur. Net alsof jouw herinneringen en jouw emoties mee verwelken. Er blijft niets tastbaars over.

Blijvend bijzondere bloemen stralen nog jaren na het afscheid. Zij zijn een blijvende en een tastbare herinnering. Het afgelopen jaar heb ik prachtige en intieme gesprekken mogen voeren met lieve klanten die een afscheid gingen meemaken. Door samen te bespreken en te bedenken wat zowel de klant als ik als viltbloemist nodig hadden om zo’n afscheid vorm te geven, ben ik begonnen met afscheidsbloemen te maken.

Bloemen die passen bij degene die afscheid gaat nemen, een lievelingsbloem, een bloem die herinnert aan mooie momenten. Een tastbare, aaibare en warme herinnering.

Ik zal eerlijk met je zijn, de bloemen die ik maak hebben tijd nodig. Wil je de bloemen snel hebben dan heb ik mogelijkheden voor spoedopdrachten. Meestal maak ik bloemen voor op een graf onder een stolp, bij een urn of voor mensen in een hospice die zelf hun bloemen willen regelen of nu bv ernstig ziek zijn en hun bloemen willen regelen. Ik hoor graag of ik iets voor je kan betekenen.

Liefs,

Daphne

Ga jij een tijd van afscheid nemen in?

Ga jij een moeilijke periode in? Wie weet kan ik ook voor jou liefdevolle en troostrijke bloemen maken. Heb je vragen over de mogelijkheden? Ik denk graag met je mee.
Neem contact met me op en ik beantwoord al je vragen geheel vrijblijvend.

Contactformulier Rouwbloemen

Bedankt voor je interesse in mijn viltbloeiers. Beantwoord de vragen hieronder, dan mail ik je zo snel mogelijk terug met gerichte informatie.

Ik gebruik de gegevens die je hier invult alleen om je meer informatie te sturen of je terug te mailen. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om, lees meer in de privacy verklaring

Ja ik wil op de hoogte blijven

Laat het mij weten als er een nieuwe workshop is,
zodat ik als eerste de kans heb om mee te doen.
Ik wil niks missen!