Gloriosa, ook wel prachtlelie genoemd

Deze ranke slanke bloem is 1 van mijn favoriete bloemen, met haar uniek uitstraling staat ze prachtig in boeketten als knallend kleuraccent.

Symbolische betekenis

Een Gloriosa ook wel prachtlelie genoemd staat voor glorieus, luisterrijk, eervol en roemrijk. De bloem is frivool, slank en fel roze met geel. Met een hele speciale manier van groeien.

Deze ranke slanke bloem is 1 van mijn favoriete bloemen. Ze heeft zo’n speciale groeiwijze!
Ze is prachtig in boeketten als knallend kleuraccent maar ook haar unieke uitstraling geeft een boeket net dat beetje extra.

Hier staat ze te pronken in de Vaas H3 Medium van Houtmoed. Deze kun je hier shoppen

De gloriosa in jouw boeket:

Een gloriosa is echt een prachtige bloem in – bijna – ieder boeket Viltbloeiers. Ze wordt dan ook regelmatig gekozen om toe te voegen. En heel eerlijk, ze geeft je boeket niet alleen kleur en stijl maar ze trekt ook absoluut de aandacht. Op de foto’s hieronder zie je hoe de Gloriosa zich ‘schikt’ in jouw boeket!

Maatvoering Gloriosa:

De gloriosa heeft een bloem van ongeveer 9 cm, ze is heel teer en al de meeldraden en bloemblaadjes kunnen snel verbuigen, maar zijn ook weer snel in de juiste stand terug te plaatsten. De bloem kan met of zonder knop gemaakt worden en komt meestal met een groen blad aan de zijkant zodat ze ook als solitair prachtig in een vaasje naar keuze staat!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email