Eucalyptus, heerlijk geurend bladgroen

De Viltbloemist heeft een mooi assortiment bladgroen om jouw boeket net wat meer body te geven.

Symbolische betekenis

Eucalyptus is een geslacht uit de mirtefamilie (Myrtaceae). De planten komen van oorsprong voor in Australië en aangrenzende gebieden. Het gebruik van de essentiële olie van Eucalyptus werkt sterk desinfecterend, slijmoplossend en stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes.

Voor de Aboriginals is de eucalyptus een heilige boom. Voor hen vertegenwoordigt hij de onderverdeling in onderwereld, aarde en hemel. Op spiritueel niveau heeft de eucalyptus een zuiverende werking. Negatieve energieën verdwijnen als je op die plek een eucalyptusblad verbrandt.

Workshop Kerst-Viltbloeiers

Bladgroen in je boeket?

Hou jij van bladgroen en wil je jouw boeket graag aanvullen met prachtige bladeren in verschillende groentinten en bijzondere vormen dan heb je voldoende keuze: van esdoornblad tot olijftakken en van eucalyptus tot grasjes. De Viltbloemist heeft een mooi assortiment bladgroen om jouw boeket net wat meer body te geven.

De eucalyptus kun je zelf ook leren maken. In mijn boek staat de uitleg over hoe dit moet en ook in een online workshop in de Viltbloemist-Bloemen-Academie is deze mooierd terug te vinden. Extra lekker zijn deze takken als je er een drupje etherische olie op laat vallen zodat ze echt ruiken naar de heerlijk geurende eucalyptus zoals je haar met kerst in de bloemenwinkels kunt vinden.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email