Portfolio

Eerder maatwerk

Alle projecten
Portfolio - Bruidsboeket
Portfolio - Maatwerk Boeket
Portfolio - Rouwboeket
boeket bloomon
witte vazen twee boeketten
Hoepelboeket als Bruidsboeket met Viltbloeiers, zoals Protea, fresia en korenbloemen
boeket Dahlias duinbloem (2)
Wedding-LL-249
liefs van fleur fotografie
Laad meer

FAQ

Wat kost een boeket Viltbloemen?

Elk boeket is maatwerk, om je een richtprijs te geven hanteer ik een aantal maten boeketten met vanafprijzen. In deze blog laat ik je voorbeelden van boeketten in elke maat zien voor een nog duidelijker beeld.

  • Extra Small (meestal 2-3 bloemen en wat bladgroen), vanaf €100
  • Small, een bescheiden boeket met enkele bloemen kant en klaar geschikt in jouw vaas, vanaf €300
  • Medium, de meeste maatboeketten voor op tafel, vanaf €550
  • Large, denk aan grotere tafelboeketten en ingewikkeldere stukken met samengestelde bloemen, vanaf €850

Ik zorg ervoor dat iedere bloem die jij kiest alle aandacht krijgt die ze verdient. Geen enkele bloem is weggestopt en ik gebruik geen groen om het boeket op te vullen of groter te laten lijken. Soms zijn bladvormen wel een prachtige aanvulling en dan mogen deze net zo top in beeld gebracht worden als de bloemen in het boeket. Al met al kun je op mij rekenen dat je niet betaalt voor opvullers, maar alleen voor echte eyecatchers.

Voor een boeket Viltbloeiers is de ideale vaas een vaas die ondoorzichtig is, een smalle opening heeft, denk aan 4-6 cm doorsnede en een beetje naar beneden toe uitloopt.
Soms heb je een hele speciale vaas in huis, een erfstuk, design vaas of bijzonder aandenken, ik denk graag met je mee hoe we daar het mooiste boeket in kunnen ontwerpen. Als de bloemen en de vaas bij elkaar passen, dan zorgen ze er samen voor een echt interieurobject. Dat is iets waar ik als Viltbloemist erg blij van word!

Een boeket Viltbloeiers is meer dan de som van losse bloemen. Een perfect op elkaar afgesteld boeket in vorm, kleur en grootte en iedere bloem krijgt de ruimte om te kunnen stralen. Elke bloem is door mijzelf ontworpen en wordt volledig met de hand gemaakt van 100% wolvilt. Het is een duurzame keuze, een conversatiestarter en ook nog eens goed voor de akoestiek in een ruimte. Al met al een eyecatcher waar je jarenlang van kunt genieten! Lees hier waarom anderen kozen voor de Viltbloemist.

Voor Viltbloeiers wordt alleen 1-2 millimeter dik, 100% natuurlijk wolvilt gebruikt. De natuur geeft mij elke dag veel inspiratie om nieuwe bloemen te ontwerpen, en daarom werk ik het liefste met een natuurlijk product. Wolvilt is ook een duurzaam product, heeft diepe kleuren, is brandvertragend en behoudt zijn kleur omdat het kleurecht is. Dat is super belangrijk voor Viltbloeiers waar jij een leven lang van wilt genieten.

Mooi werk heeft tijd nodig. Er is geen voorraad maar iedere bloem wordt speciaal voor jou gemaakt, in de juiste kleur, soort en maat. Voor alle maatwerk opdrachten mag je rekening houden met twee maanden levertijd. Zo hebben we samen voldoende ruimte om tot het mooiste resultaat te komen. In deze blog vertel ik daar meer over.

Heb je jouw boeket sneller nodig? Stuur dan gerust een email met jouw verzoek en deadline. Afhankelijk van de drukte in het atelier is er wellicht toch iets mogelijk.

Zodra je akkoord geeft op het prijsvoorstel per mail, ontvang je de factuur. Hiervan dien je binnen 8 dagen 50% aan te betalen zodat het werk gestart kan worden. De resterende 50% mag je later betalen, maar in elk geval voorafgaand aan het ophalen of verzenden.

Bij voorkeur vraag ik je het boeket te komen ophalen in het atelier in Eindhoven. Dat is de veiligste optie voor Viltbloeiers. Is dat niet mogelijk, dan schakelen we PostNL of DPD in voor het transport. Ik verstuur jouw pakket vol Viltbloeiers altijd aangetekend en verzekerd, waarbij je  moet tekenen voor ontvangst. Zo hebben we beide de zekerheid dat de bloemen hun nieuwe thuis bereikt hebben.
Ieder stuk maatwerk wordt met aandacht en zorg verpakt in een ruime doos. Soms kan een bloem of steel iets verbogen zijn tijdens zijn reis. Je ontvangt in het pakket een beschrijving over hoe je deze weer voorzichtig in positie kan brengen en verder advies over het onderhoud van jouw Viltbloeiers. 

Bij het ophalen of in het verzendpakket ontvang je een volledige beschrijving met adviezen over het onderhoud van jouw Viltbloeiers. Hieronder volgt een beknopte versie:

Verbogen bloemen en takken kun je met je vingers terug in vorm brengen. Vochtige Viltbloeiers kun je aan de lucht laten drogen. Voorkom dat de bloemen echt nat of doorweekt raken, gezien het natuurlijke materiaal kunnen ze dan krimpen. Lange blootstelling aan direct zonlicht kan het vilt wat laten verkleuren, daarom is het advies de bloemen op te bergen in een doos als je er niet naar kijkt. In een stolp, wissellijst of andere glazen bescherming staan jouw bloemen stofvrij en krijgen toch de aandacht die jij ze wilt geven. Stoffig geworden bloemen blaas je met de föhn snel schoon en met een pluisvrije roller kun je de bloemen voorzichtig borstelen.