Monstera

Symbolische betekenis

Er wordt gezegd dat de Monstera deliciosa symbool staat voor verstikking. Door de snel groeiende wijnstok met bladeren en lange luchtwortels. Daarom houden we liever vast aan de Chinese symboliek. Daar is de Monstera een symbool van een lang leven en de verering van ouderen en gerespecteerde mensen. Kijk, daar word je toch een stuk vrolijker, en hebberiger, van. De Monstera behoort tot de familie van de aronskelkachtigen. Het zijn lianen uit Panama en zuidelijk Mexico. De planten klimmen hier tot wel 20 meter hoog de bomen in. Ook zetten ze zich met hun vlezige luchtwortels vast aan boomstammen, rotsen of op de grond in de wouden van Zuidoost-Azië.

De meest bekende soort is de Monstera Deliciosa. Deliciosa verwijst naar de heerlijke 20 cm lange vruchten die vroeger in Midden-Amerika werden geteeld. De smaak heeft iets weg van banaan in combinatie met ananas. Thuis zul je helaas niet snel een Monstera-fruitmand vinden.

De Monstera van de Viltbloemist

monstera

De monstera bied ik aan als kamerplant! In meerdere kleuren te maken en je kunt de plant in een eigen vaas of plantenpot zetten en aanvullen met grind zodat ze stevig blijft staan.

Naast een monstera maak ik meerdere kamerplanten en deze vind je hier…

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email