Klimop, een mooie groene aanvulling op jouw boeket.

Symbolische betekenis

De klimop (Hedera helix) heeft door de hechtwortels waarmee de klimop zich vastmaakt, de symboliek van trouw en verbondenheid (in de vriendschap gekregen). Een krans van klimop door vrouwen op het hoofd gedragen is een symbool voor geluk. In Griekenland kreeg een bruidspaar klimop ranken als symbool voor eeuwige liefde.

Bladgroen in jouw boeket, ja of nee?

Het gebruik van bladgroen in een boeket met echte bloemen heeft vaak de functie van opvulling, je hebt dan ook minder bloemen nodig om een boeket een mooie uitstraling te geven.
Als Viltbloemist gebruik ik bladgroen alleen als het echt een meerwaarde heeft voor het boeket.
Want ik vind het belangrijk dat als jij kiest voor Viltbloemen, dat al die bloemen een hoofdrol krijgen in het boeket. Niet verstopt achter groen, maar volledig in het zicht.

Hou jij van bladgroen en wil je jouw boeket graag aanvullen met prachtige bladeren in verschillende groentinten en bijzondere vormen dan heb je voldoende keuze:

Kijk maar eens in dit boeket, naast de klimop zie je in dit boeket heel veel andere soorten bloemen zoals de gloriosa, boterbloem, kersenbloesem, artisjok, korenbloemen en ook een vingerhoedskruid!

De klimop van vilt is ook prachtig als slinger op een feestelijke tafel, met wat witte viltbloeiers ertussen.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email