Wilgentak, bladgroen voor in jouw boeket.

Voor bladgroen is er niet altijd een symbolische betekenis te vinden. Dat geeft niet want bladgroen geeft ieder boeket stevigheid en een mooie basis.

Symbolische betekenis

De treurwilg staat in verband met verdriet. Door een deel van deze boom bij zich te dragen, zou het gemakkelijker zijn door alle fasen van rouw heen komen. De gewone Wilg staat voor inspiratie, vruchtbaarheid, transformatie, heling en troost.

Volgens de Keltische boomkalender zijn wilgenmensen (maart) mooi, melancholiek, attractief en empathisch. Zij houden van alles wat mooi en smaakvol is en reizen graag. Zij zijn dromers en tegelijk rusteloos. Zij zijn gemakkelijk te beïnvloeden, maar houden er niet van om naar de pijpen van anderen te dansen.

Bladgroen toevoegen aan jouw boeket?

Voor bladgroen is er niet altijd een symbolische betekenis te vinden. Dat geeft niet want bladgroen geeft ieder boeket stevigheid en een mooie basis. Als je meerdere bladgroen stengels combineert en je kiest er een paar losse bloemen bij, heb je al snel een prachtig boeket dat je steeds kunt aanvullen. De Viltbloemist heeft meerdere soorten bladgroen waarmee je eindeloos kunt variëren.

De bovenstaande kleuren zijn de 3 meest gebruikte kleuren voor bladgroen.
Links is grijsgroen (eucalyptusblad/ olijftak), midden is poison-ivy groen (planten en takken met bladeren) en rechts is iets helderder bladgroen, ook gebruikt voor takken met bladeren.

Meer lezen over bladgroen en waarom ik het wel of juist niet gebruik tijdens het schikken van mijn boeketten, dat kan hier!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email