Symbolische betekenis
De Aspidistra; het ‘Kwartjesblad’ of ‘slagersplant’. De laatste benaming heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de Aspidistra vroeger veel in slagerijen werd gehouden, waarschijnlijk omdat zij bestand is tegen lage temperaturen en niet veel licht nodig heeft. Het is een blad dat vaak gebruikt wordt in bloemstukken en boeketten omdat het blad voldoende stevigheid heeft om het te kunnen vormen en om te buigen.
Bladgroen in jouw boeket, ja of nee?
Het gebruik van bladgroen in een boeket met echte bloemen heeft vaak de functie van opvulling, je hebt dan ook minder bloemen nodig om een boeket een mooie uitstraling te geven.
Als Viltbloemist gebruik ik bladgroen alleen als het echt een meerwaarde heeft voor het boeket.
Want ik vind het belangrijk dat als jij kiest voor Viltbloemen, dat al die bloemen een hoofdrol krijgen in het boeket. Niet verstopt achter groen, maar volledig in het zicht.
Hou jij van bladgroen en wil je jouw boeket graag aanvullen met prachtige bladeren in verschillende groentinten en bijzondere vormen dan heb je voldoende keuze:
Dit is overigens maar een kleine greep uit het assortiment. Van eucalyptus tot eikenblad, van esdoornblad tot monsterablad en met de vele tinten groen wolvilt kun je eindeloos variëren.
Meer lezen over bladgroen en waarom ik het wel of juist niet gebruik tijdens het schikken van mijn boeketten, dat kan hier!