Een artisjok, kan dat wel in een boeket?

De artisjok kun je prima in een boeket gebruiken! Het geeft een rustpunt in je boeket om naar te kijken en geeft meteen een bijzondere uitstraling!

Symbolische betekenis

Artisjok: Alle kracht zit in jou, bescherm jezelf en waak over die kracht, tot het moment daar is dat jij je mag gaan openen en volledig mag laten zien. Dan zal je bloeien stralen vanuit je diepste kern wat in jou zit. De zaden die je poot zullen geopend worden zodat jij door kan gaan met groeien.
Elke keer weer opnieuw een nieuwe kracht ontwikkelen, een krachtbron die naar buiten komt zodra het tijd is om zich te openen. Geef jezelf de tijd en wil niet te snel maar ontwikkel jezelf tot het krachtigste van jezelf. Het gebeurt op het moment dat het mag gebeuren.

Wist je dit al?
Een artisjok eten we vaak als groente, maar eigenlijk zijn Artisjokken de bloemknoppen van een distel, een eetbare bloemknop net zoals bijvoorbeeld broccoli! Deze grijsgroene bloemknoppen bestaan uit vele kleine blaadjes die om een bloembodem zijn gevouwen. Zodra de blaadjes open gaan wordt de prachtige paarse bloem zichtbaar.

Daphne

Voorbeelden van een artisjok in een boeket:

Aangezien de artisjok dus toch een soort bloem is, gebruik ik haar regelmatig in een boeket, vaak in combinatie met herfstbloemen en herfstkleuren. Toch kan de artisjok ook prima in een ander soort boeket gebruikt worden, zie foto 3. In dit vrolijke boeket heb ik de artisjok gecombineerd met frisse lentebloemen en kleuren!

Maatvoering Artisjok:

De artisjok is meestal zo’n 7-8 cm in doorsnede en voer ik meestal uit in grijsgroen wolvilt omdat ik dat erg mooi vind. Maar ze is ook prachtig in het wit of in een andere tint groen. Net wat je nodig hebt in jouw boeket!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email