Craspedia, de makkelijkste bloem van de Viltbloemist.

Deze vrolijke Trommelstokjes leer je gemakkelijk maken met het boek van de Viltbloemist. Met andere kleuren maak je zo een vrolijke bos Craspedia’s!

Symbolische betekenis

Yellow Billy Balls, Billy Buttons | Betekenis: goede gezondheid.
Craspedia’ s worden in de volksmond ook wel trommelstokjes genoemd. Deze leuke gele bolletjes komen oorspronkelijk uit Australië en Nieuw- Zeeland, waar ze in veel verschillende soorten voorkomen. Tegenwoordig worden deze vrolijke bloemen in veel landen gekweekt en worden ze voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg populair in bruidsboeketten, maar ook gewoon als bos in een vaas doen ze het erg goed. Ze zijn ook uitermate geschikt om te drogen; zo heb je er nog tijden plezier van.

De craspedia van vilt van de Viltbloemist

De Craspedia is 1 van de makkelijkste bloemen om te maken in vilt! Het is een schattig 18 mm viltballetje verlijmd op een steeltje. Hoe je het steeltje kunt maken, leer ik je in alle workshops en natuurlijk in mijn boek: Viltbloemen, maak de mooiste bloemen van wolvilt.

Maatvoering Craspedia:

Deze vrolijke gele bolletjes hebben een doorsnede van 2-3 cm en staan op een enkel takje. Ze kunnen kort, maar ook langer gemaakt worden.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email