soorten bruidsboeketten

Welke soorten bruidsboeketten zijn er?

Welk bruidsboeket vind ik mooi?

Een Bruidsboeket maakt jouw outfit helemaal af. Het is een prachtig accessoire om jullie dag een persoonlijk tintje te geven. Je kunt de kleur van de bloemen, de soort bloemen en de manier van schikken helemaal aan jou wensen aanpassen. Maar ja wat kies je dan?

In deze blog vertel ik je welke keuzes er zijn in soorten bruidsboeketten en wat hun voor- en nadelen zouden kunnen zijn.

De 4 populaire bruidsboeketten op een rij

De meest populaire bruidsboeketten zijn: biedermeier-boeket, waterval boeket, druppelboeket en een los handgebonden boeket.

“Er is zoveel mogelijk, ik had geen idee wat ik nou zou kiezen. Uiteindelijk gekozen voor een los gebonden boeket, ik hou niet van strak en wel van zwierig en vrolijk, vandaar”

Els

Biedermeier boeket

De biedermeier is het meest gekozen bruidsboeket. Ze is bolvormig. De bloemen zijn strak bij elkaar gebonden en het boeket kan gemaakt worden met verschillende soorten bloemen. Kies je bijvoorbeeld voor het boeket met roosjes dan is het boeket klassiek. Ga jij juist voor meerdere soorten en kleuren bloemen, dan wordt het biedermeier boeket automatisch wat speelser.
Het biedermeier boeket met Viltbloeiers is samengebonden en werk ik af met satijnen lint, raffia draad of viltsnoer.

druppelboeket

Het druppelvormige boeket heeft dezelfde basis als de biedermeier, alleen dan met een punt erin. Het boeket is ook bolvormig, maar heeft het door de punt een druppeleffect. Dit boeket kun je in diverse formaten laten maken. Door de punt kun je er net wat meer bloemen in kwijt dan in de biedermeier.

Watervalboeket

Een watervalboeket is prachtig, ze is iets groter en uitbundiger dan een druppelboeket!
Het zal een mooie eyecatcher zijn bij een elegante eenvoudige jurk.
Om een watervaleffect te bereiken, gebruik ik bladvormen en bloemen die makkelijk “hangen”. Bloemen die van nature in principe naar beneden hangen zoals bv gladiolen, kleine roosjes op een takje, pioentjes en klokjesbloempjes.  Doordat de steel van het boeket een beetje schuin achter de bloemen verborgen zit, zijn je handen vaak ook verborgen. Handig als je je handen niet zo mooi vindt…
Het boeket is iets zwaarder dan andere boeketten omdat ik wat meer ijzerdraad gebruik om het geheel mooi naar beneden te kunnen laten hangen.

handgebonden boeket

Een handgebonden boeket is niet echt een soort bruidsboeket, maar meer een manier waarop de bloemen geschikt worden. Het is een boeket dat wat losser bij elkaar gebonden is. Zo ontstaat er een nonchalante uitstraling. De Viltbloeiers lenen zich heel goed voor deze manier van binden, omdat de bloemen sterk zijn en natuurlijk nooit hun kopjes laten hangen wat met echte bloemen wel kan gebeuren. (Een voorbeeld van zo’n boeket staat bovenaan dit bericht.)

Meer weten?

Naast het maken van Bruidsboeketten van Viltbloeiers, kan ik natuurlijk nog veel meer maken met bloemen. Denk aan corsages, tafelboeketten, bloemen voor in het haar, kleine boeketjes voor de bruidsmeisjes. Hou het klein of ga voor uitbundig. De keus is aan jou en mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze blog. Laat het me weten. Want jouw dag mag gewoon helemaal perfect zijn.

Liefs,

Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll naar top
Malcare WordPress Security