Clematis, kan deze bloem in mijn boeket?

Als Viltbloeier kan de clematis zeker in jouw boeket. Ze geeft lucht en richting en springt er een beetje uit waardoor het boeket speelsheid krijgt.

Symbolische betekenis

Clematis (Clematis viticella). De clematis staat symbool voor creativiteit, idealisme en intelligentie. Als cadeau voor iemand wiens snelle geest u bewondert.

Wil je de Clematis zelf leren maken?

En het leuk is dat je deze clematis dus niet alleen door mij kunt laten maken, maar er ook zelf mee aan de slag kunt in de Viltbloemist-bloemen-Academie. De bloem is niet alleen mooi als solitair in een enkel vaasje maar is ook perfect om je boeket richting te geven en wat meer “lucht”.

clematis

Op de foto’s hierboven zie je een paar mooie beelden van de trouwdag van Redmer en Floortje. Zij kozen voor een prachtig los geschikt bruidsboeket met een sering, campanula, clematis en andere bloemen. Wil je hier meer over lezen dan kan dat hier: Floortje en Redmer trouwen met een los geschikt bruidsboeket van de Viltbloemist.

Maatvoering Clematis:

De clematis is een klimmer en als Viltbloemist vind ik het het mooiste als de clematis ook een beetje uit je boeket “klimt” en de vrijheid heeft om wat te “wiebelen”. De bloem is ongeveer 11 cm in doorsnede maar door de 6 slanke blaadjes lijkt ze kleiner. Ze staat op een dunne steel met bladtakjes en een knop indien gewenst.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email