Hoe ontstaat het mooiste boeket Viltbloemen?

Jij hebt je keuze gemaakt! De vilten bloemen van de Viltbloemist zijn dé bloemen die jij in gedachten hebt voor het boeket dat jij wilt laten maken. Maar dan?

Wil jij een viltbloeier-boeket laten (na-) maken?

Jij hebt je keuze gemaakt! De vilten bloemen van de Viltbloemist zijn dé bloemen die jij in gedachten hebt voor het boeket dat jij wilt laten maken. Maar dan? Hoe ontstaat het boeket, uit welke bloemen kun je kiezen? Hoe lang duurt het maken van een boeket handgemaakte Viltbloeiers en misschien wel het allerbelangrijkste, wat gaat je dat kosten?
In deze blog geef ik je uitleg over mijn werkwijze en prijzen zodat je al een beetje weet wat je kunt verwachten! Neem even de tijd, ik heb je nogal wat te vertellen 😉

Kies voor de mooiste viltbloemen

De bloemen die ik maak zijn allemaal eigen ontwerp en zo natuurgetrouw als mogelijk nagemaakt van haar echte natuurlijke variant! Lijkt de bloem niet of net niet dan mag ze geen Viltbloeier heten en komt ze niet in mijn assortiment.
Soms heb ik een bloem nog niet gemaakt – omdat ik er niet aan toe ben gekomen of omdat ik denk dat ze te moeilijk is – heb jij zo’n bloem in gedachten, dan ga ik haar altijd proberen te ontwerpen!
In de Blogs van Dave en Merel lees je hier de mooiste voorbeelden van.

Omdat ik het belangrijk vind dat de bloemen vele jaren hun kleur, frisheid en vorm behouden maak ik gebruik van 100% duurzaam wolvilt. Een boeket Viltbloeiers is daardoor ook nog eens goed voor de akoestiek in een ruimte!

Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar.

Ik wilde dolgraag mijn vrouw verrassen met ons bruidsboeket wat ik haar 22 jaar geleden gaf, maar dan nu gemaakt door de Viltbloemist. Wat een vakwerk heeft zij geleverd, we zijn er heel blij mee!

Dave

“Lieve Daphne, bedankt voor de mooie bloemen en wellicht tot ziens! De viltbloeiers zorgen iedere dag voor een blij sprongetje in mijn hart! ”

Merel

Hoe ontstaat een boeket Viltbloeiers ?

Soms weet je al precies wat je wilt, hoe jouw Viltbloeier-boeket eruit moet komen te zien en heb je ook al een vaas in gedachten, dan schikken we samen jouw droom boeket in jouw vaas en zie je snel resultaat!

Meestal ben je “gewoon” verliefd geworden op de bloemen van de Viltbloemist, maar heb je geen idee hoe je aan zo’n mooi boeket kunt komen, dat ga ik je hieronder uitleggen:

Het begin:
Het hele proces start vaak vanuit een wens, een wens voor een uniek (bruids-) boeket, iets wat nog niet iedereen heeft en een gaaf boeket wat je kunt bewaren. Je hebt gezocht op Instagram, Pinterest, je hebt gegoogeld en uiteindelijk kwam je uit bij de Viltbloemist.

Ik nodig je van harte uit in mijn vrolijke roze atelier in Eindhoven vol bloemen. Want als je de bloemen eenmaal in het echt gezien hebt – geloof me – dan zijn ze nog mooier! Dat durf ik inmiddels na zoveel klantreacties wel te zeggen!

Hoe gaan we dan verder?
Samen zoeken we de bloemen uit in soort en kleur die jij het liefste in je boeket ziet. Ik geef tips en suggesties over welke bloemen er het mooiste bij passen, welke geschikt zijn voor welk boeket, zodat je echt zeker weet dat jij het mooiste boeket in handen krijgt als het af is.
We maken samen het boeket zo ver als mogelijk af tijdens jouw bezoek.
Niet alle bloemen heb ik op voorraad in iedere kleur, maar mijn ervaring is dat we echt heel ver kunnen komen. Dat “proefboeket” kun je al vast houden, voelen, op de foto zetten en ervaren. Daarna ga ik alle bloemen uit dat proefboeket opnieuw maken, iedere bloem apart in jouw kleur en grootte. Echt speciaal voor jou dus!
En langzaam groeit er een “tweede boeket” dat lijkt op het proefboeket, maar nog mooier is, omdat het nu echt voor jou is en ook helemaal klopt qua kleur en schikking.

Soms vind ik dat er nog een bloem bij kan of juist af, soms maakt een extra kleuraccent het boeket net iets levendiger, beter qua compositie, maar alles altijd in overleg. Pas als ik helemaal tevreden ben, met wat ik je wil laten zien, krijg jij mooie foto’s via de mail en kun je zien hoe jouw proefboeket een droomboeket is geworden.

En als je jouw boeket komt ophalen, dat is pas echt een speciaal moment:
Dan is de verrassing toch nog groter dan verwacht, want dan voel je dat het klopt, dat dit het droomboeket is waarmee je wilt gaan trouwen, dat dit het boeket is dat die speciale plek in jouw huis gaat opfleuren, dat dit boeket jouw klanten net even laat opkijken naar hoe mooi jij jouw bedrijfsruimte hebt ingericht.

Magnolia boeket voor afscheid collega
Maatwerk opdrachten Viltbloemist

Wat kost nou zo’n boeket?

Het hangt van de soort bloemen af hoe mijn boeketten geprijsd zijn. Zie het zo: hoe meer bloemen aan 1 tak of hoe ingewikkelder de bloem hoe duurder ze wordt, omdat ik er dan ook langer aan werk!  Een klaproos is daardoor goedkoper dan een ridderspoor.  Mocht je deze bloemen niet precies herkennen qua naam dan kun je bij iedere blog/ losse bloemen al mijn bloemen zien die ik tot nu toe heb gemaakt én mooi op de foto staan!

Een maatwerk boeket is voor iedere gelegenheid gelijk in prijs. Of je kiest voor een bruidsboeket, een rouwboeket of een boeket voor in je huis of bedrijfsruimte, de prijzen zijn gelijk. Want zoals ik al eerder schreef de prijs is opgebouwd uit bloemkeuze, maat boeket, afwerking boeket en de verscheidenheid aan bloemen die je kiest en is niet afhankelijk van de gelegenheid!
Er zijn verschillende maten boeketten, een bijzonder bruidsboeket bijvoorbeeld zit meestal tussen boeket Medium en Large in. Meer informatie over prijzen vind je hier.

Ik kijk uit naar jouw ideeën en wensen

Ik hoop dat je nu een beetje een beeld hebt gekregen van hoe ik werk en wat je zoal van mijn kunt verwachten.
Hieronder kun je alvast onze eerste kennismaking inplannen! En mocht je niet in de buurt wonen of Eindhoven net te ver weg vinden, ik maak ook boeketten op maat waarbij ik intensief mail en app contact heb met jou als klant en ik nog meer foto’s maak om tot het mooiste boeket te komen! Bezoek aan mijn atelier is niet noodzakelijk, maar wel het allerleukste!!
Ik weet zeker dat ik voor jou de allermooiste Viltbloemen kan gaan maken en ik heb er nu al zin in. 

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

In dit boeket:

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!