Corsages: ouderwets of elegant?

Huwelijkscorsages zijn mini boeketjes van bloemen en groen die door de bruidegom/ gasten worden gedragen. Deze traditie is eeuwenoud, maar nog steeds populair.

Kiezen jullie voor corsages voor tijdens de bruiloft?

Huwelijkscorsages zijn een soort mini boeketjes van bloemen en groen die door de bruidegom en (een deel van) hun gasten  op de revers of pols kunnen worden gedragen. Deze traditie is al eeuwenoud, maar tot op de dag van vandaag nog steeds populair.

Geliefde bloemen voor corsages zijn rozen, kleine magnolia’s, gipskruid en eucalyptustakjes. Het ontwerp hiervoor wordt meestal afgeleid van het bruidsboeket zodat het een mooi geheel vormt. Corsages zijn een mooie manier om een ​​vleugje elegantie toe te voegen aan ieders outfit en alle gasten met elkaar en het huwelijkspaar te verbinden. Bovendien hebben de gasten zo ook een blijvende en persoonlijke herinnering aan de speciale dag.

Corsages kunnen op verschillende manieren gedragen worden. Traditioneel dragen mannen corsages op de linker revers van hun pak, terwijl vrouwen ze zowel links als rechts van hun jurk of om hun pols kunnen dragen. Er zijn echter geen vaste regels over hoe corsages gedragen moeten worden, je kunt dus ervoor kiezen om je gasten hiervoor instructies te geven of het aan een ieder over te laten om het accessoire te dragen zoals ze zelf willen.

Maak jullie trouwdag nog specialer met op maat gemaakte corsages voor de naaste familie of alle gasten. Laten we samenwerken aan een ​​ontwerp dat perfect past bij jullie thema en stijl en ik creëer voor jullie deze finishing touch aan jullie bruiloft.
Of ga, net als Machteld, zelf aan de slag met de workshop corsages in de Viltbloemist-Bloemen-Academie;

“Corsages zijn toch wel een soort kers op de taart van mijn bruiloft! Leuk dat ik ze zelf heb kunnen maken.”

Machteld

Dat is nóg persoonlijker! Check de website voor meer informatie.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email