Tulp, nationaal symbool van Nederland

De tulp is een lastige bloem voor de Viltbloemist, na 16 ontwerpen is ze toch gelukt! En deze vrolijke tulp is in veel kleuren te maken. Zelfs een zwarte tulp!

Symbolische betekenis

Tulp: De tulp is het nationale symbool van Nederland. In dit symbool is de kleur ondergeschikt aan de bloem, als het maar een tulp is. In perken in  de tuin of park, velden vol tulpen, dat is Nederland. 1 Tulp heeft iets romantisch. Een bos tulpen om op te fleuren of op te vrolijken. Door een kleur te kiezen krijgt de symboliek van de tulp een extra dimensie.

Rode tulpen staan symbool voor verklarende liefde en geloof
Oranje tulpen worden vaak gebruikt als symbool voor Nederland. Daarnaast staat de oranje kleur voor enthousiasme.

De tulp van de Viltbloemist

De perfecte bloem bestaat niet hoor ik mijn klanten wel eens zeggen. Maar kijk maar eens goed, iedere bloem is perfect in kleur, vorm en afmeting! Wijkt er iets af, dan is de bloem vaak door invloed van buitenaf zo geworden: kapot blad, bruin of een stukje eraf.
Dat is dan ook precies de reden dat al mijn bloemen perfect moeten zijn, om de natuur te eren.
Dus model/ ontwerp 18 van de tulp mocht eindelijk gezien worden!!

2 jaar deed ik erover, uiteraard met tussenpozen omdat ik een soort haat-liefde verhouding ontwikkelde met deze kleurenknaller. Maar nu is de tulp toegevoegd aan mijn assortiment: de Franse tulp enkel en dubbel (midden foto) en de gewone tulp in 2 maten; 7 en 9 cm ‘hoog’.

Zo zie je maar, een Viltbloeier heeft tijd nodig en heel veel liefde voordat ze zo mag heten.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email