De Narcis een echte voorjaarsbloem

De Narcis, de vrolijke geel/ witte Viltbloem van de Viltbloemist, geeft meteen een heerlijke lente-gevoel in huis, zonder gedoe!…

Symbolische betekenis

Narcis: In het westen is de symbolische betekenis van de narcis ijdelheid en zelfzucht. Iemand die overloopt van zelfliefde noemen we ook een narcist. In oosterse landen heeft de narcis een geheel andere betekenis. Daar staat de bloem symbool voor een treurige liefde.

Kan de Narcis in een boeket gebruikt worden?

De narcis zet ik vaak als solitaire bloem in mini vaasjes. Ik zie narcissen vrijwel nooit terug in boeketten met echte bloemen…..
Narcissen geven namelijk een schadelijk slijm af dat er voor zorgt dat andere bloemen het niet overleven in een boeket, maar dat is wel op te lossen:
TIP: als je de narcissen een aantal uren in een aparte vaas zet en dan opnieuw afsnijdt kun je ze prima mengen met andere bloemen, maar blijkbaar heeft dit niet de voorkeur van de meeste bloemisten!

Koningsdag 2021: Bloemen van de viltbloemist

Een Narcis gemaakt van wolvilt kan natuurlijk zonder gedoe toegevoegd worden aan een boeket, kijk maar eens naar de boeketten die ik maakte voor Koningsdag 2021!
Deze vrolijke gele voorjaarsbloeier geeft naast kleur ook een vrolijke en frisse uitstraling aan het boeket.

De boeketten van de koningin en de prinsessen zijn alle 4 hetzelfde maar toch anders! De Narcissen zijn in ieder boeket geel of wit, maar door de andere bloemen – die ik gebruikt heb waaronder de Papaver, Magnolia en de Chrysant – van kleur te wisselen ontstaan er 4 verschillende boeketten!

Maatvoering Narcis

De narcis is ongeveer 6 cm in doorsnede, maar de blaadjes kunnen meer of minder wijd uitstaan. Ze staan op een dun steeltje zodat het bloemkopje wat “beweging” houdt en daardoor een sierlijkere uitstraling heeft in jouw boeket. Wil je een bos narcissen in huis om de lente te vieren dan zou ik gewoon een bos halen bij de AH of bloemenwinkel. 😉

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email