Protea, kan deze bloem in mijn boeket?

Een protea heeft zo’n robuuste schoonheid dat het je boeket meteen een stoere uitstraling geeft. Een perfecte bloem om net even anders voor de dag te komen!

Symbolische betekenis

Protea: Het is een van de oudste bloemen op aarde, maar liefst 300 miljoen jaar geleden is er een legende dat de protea haar naam dankt aan Proteus, de zoon van Poseidon. De protea komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en word ook wel suikerbos genoemd. Ze staat symbool voor diversiteit en verandering!

De Protea in jouw boeket met Viltbloemen

Een protea heeft zo’n robuuste schoonheid dat het je boeket meteen een stoere uitstraling geeft.
Zachtroze, knalroze of wit, in de natuur vindt je deze beauty in vele kleuren. De bloem is ongeveer 10 cm in doorsnede als Viltbloeier. Het is een echte focusbloem die met wat groen, wat kleine bloemen erbij of juist als solitaire bloem helemaal tot haar recht komt in een (bruids-) boeket.

Bijzonder boeket in louvre vaas

Op deze foto zie je de roze protea in een echte louvre vaas schitteren in een Barok-setting.
Deze foto is gemaakt door Bregje, wil je meer over haar weten?
Lees dan deze blog.

Maatvoering Protea:

De protea is naast de zonnebloem 1 van de grotere Viltbloeiers in mijn assortiment. Ze heeft een doorsnede van ongeveer 9-11 cm en is wel 12 cm lang. Ik maak deze beauty of op een stevige steel als je haar in een boeket wilt gebruiken of op een andere manier zodat ze in een bruidsboeket verwerkt kan worden zoals op de bovenstaande foto’s te zien is.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email