Rozen, iedere kleur een andere symbolische betekenis

De roos is een prachtige Viltbloem die in vele kleuren te koop is en daardoor gemakkelijk te combineren is. Er is ook een DIY van in het boek Viltbloemen.

Symbolische betekenis

De roos heeft verschillende symbolische betekenissen. Met name het verschil in de kleur roos die je gebruikt in een boeket zorgt voor een andere symboliek. In deze blog vertel ik je daar meer over.

https://viltbloemist.nl/algemene-voorwaarden-workshops/

Roos Roze: Een roze roos staat voor volmaakt geluk, plezier hebben samen en kan ook voor heimelijke liefde staan. Als de roze roos bijna in volle bloei is, is dit een symbool voor geloven in elkaars daden en woorden.

Roos rood: (Rosa) De rode roos staat symbool voor ‘ik hou van jou’ maar ook voor hartstocht en verleiding. de bloem van Godin Aphrodite. Is de roos open, dan is de liefde innig en volwassen. Een rode roos in knop dan is de liefde mousserend; de liefde is er en gaat bloeien. Dit alles in combinatie met vreugde.

rode roos
witte rozen

Roos wit: (Rosa): de witte roos staat symbool voor eenvoud, puur en waardig naar elkaar. ‘vertrouw me’. Samen met de rode roos in een boeket staan ze symbool voor ‘voor altijd samen’.

Roos geel: Een gele roos staat voor innige vriendschap en verbondenheid. Als de roos net geopend is, staat dit voor de vraag of je vriend(in) of geliefde nog van je houdt. Als een gele roos in volle bloei staat, kan dit jaloezie symboliseren of een verlangen c.q. wens dat iemand bij je terugkomt.

gele rozen

De roos zelf maken met het patroon uit mijn boek!

In september 2022 is mijn boek: Viltbloemen, maak de mooiste bloemen van wolvilt uitgebracht en daarin staat – naast heel veel andere mooie bloemen – ook de roos! Met behulp van de duidelijke uitleg en de patronen kun je deze prachtige bloem ook zelf leren maken en iemand cadeau doen. Ze is niet super moeilijk en het is heel leuk om te doen.

Zelf het boek aanschaffen en eventueel extra materialen om meteen aan de slag te kunnen: klik op deze link voor alle informatie.

Maatvoering roos:

De roos heeft een doorsnede van ongeveer 7 cm, ik kan de rozen ook een maat groter maken indien nodig, dan komen ze uit rond de 9 cm doorsnede.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email