Dahlia, een volle kleurrijke Viltbloeier.

Een bijzondere bloem die in iedere kleur wolvilt gemaakt kan worden. De dahlia is ook te leren maken in de Viltbloemist-bloemen-academie.

Symbolische betekenis

De dahlia (dahlia variabilis) staat symbool voor weelde, vrouwelijkheid en aantrekkelijkheid en ‘ik wil voor altijd bij je zijn’. Ook voor onzekerheid en twijfel. Voor de Azteken in het land van herkomst, Mexico, was de dahlia een symbool met een religieuze betekenis.

Ik hou van de Dahlia! Ik vind haar echt geweldig, er is zoveel variatie, zoveel kleur, zoveel vormen, de Dahlia is echt een bijzondere bloem. Als Viltbloeier heeft ze al wat verschillende ontwerpen gehad en de laatste is een echte bolle Dahlia, de pom-pom dahlia.

Opdracht met Dahlia's

Deze vrolijke volle Dahlia komt vaak in mijn boeketten voor, omdat ze zo heerlijk veelzijdig is. Iedere kleur kan ze hebben en door haar mini ronde blaadjes geeft ze een mooi contrast bij bloemen die rechtere bloemblaadjes hebben of een hele specifieke vorm hebben.

De Dahlia als DIY project

Deze Dahlia is niet alleen door mij als viltbloemist te maken, je kunt haar ook zelf leren maken! Dat kan in mijn atelier tijdens een workshop waarbij ik je stap voor stap meeneem in het proces van secuur knippen en nog preciezer lijmen. Of je besteld deze mooi bloem in de Viltbloemist-Bloemen-Academie als online workshop en gaat er thuis mee aan de slag.

Het is geen appeltje-eitje bloem, maar heb je het onder de knie dan verzeker ik je dat jij heel erg trots op jouw dahlia gaat zijn.

Afmetingen van de Dahlia

De dahlia is ongeveer 8 cm in doorsnede. Maar is ook iets groter en wat kleiner te maken zodat er mooi te variëren is in jouw boeket.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email