Klaproos, bijzonder in jouw veldboeket.

Symbolische betekenis

De klaproos (Papaver Rhoeas) als symbool voor de dodenherdenking is ontstaan na een veldslag in Vlaanderen in de eerste wereldoorlog. Als symbool voor de eeuwige slaap zou de klaproos met deze oorlog verbonden zijn. Algemeen staat de klaproos voor troost, slaap, dromen en ook voor hoogmoed en vergankelijkheid van de aardse glorie. Wat het verschil is met een papaver lees je in deze blog!

Bruidsboeket met klaprozen en sneeuwklokjes
veldboeket met klaprozen en korenbloemen

Deze bijzondere bloem staat bijzonder mooi in veldboeketten. Samen met korenbloemen, kleine astertjes, madeliefjes en wat bladgroen heb je al snel een prachtig handboeketje waar je kleurrijk mee voor de dag kunt komen.

Daarnaast kun je de klaproos ook leren maken in de Viltbloemist-Bloemen-Academie. In de workshop veldboeket leer je niet alleen de klaproos maken maar ook de korenbloem, het madeliefje en vrolijk bladgroen.

Maatvoering klaproos

De klaproos is ongeveer 6 cm doorsnede zoals je haar hier op deze pagina ziet. Er is ook een grotere versie van de klaproos: de papaver en als ik die in het rood maak dan is ze ongeveer 11 cm in doorsnede.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email