Sandersonia van ontwerp tot bruidsbloem

Ben jij getrouwd met echte bloemen maar wil je jouw boeket laten namaken met vilten bloemen? Laat de Viltbloemist jouw boeket ontwerpen en maken.

Symbolische betekenis

Sandersonia  is een knolgewas dat langwerpig van vorm is en in doorsnede rond tot ovaal. De bloem van de Sandersonia is een zeer opvallende verschijning. Deze bloem heeft namelijk een schitterende oranje kleur en heeft de vorm van een lampion. Een opvallend kenmerk aan de Sandersonia is dat de bloemen niet aan de top bloeien, maar aan de steel zelf.

De Sandersonia in een bruidsboeket?

Deze bloem met oranje klokjes was 1 van mijn eerste ontwerpen voor een bruid die haar bruidsboeket met echte bloemen nagemaakt wilde hebben. Het uitzoeken van hoe zo’n bloem eruit ziet, het uitwerken van het ontwerp en als laatste stap hoe ik haar kan “vangen” in wolvilt.

Wil je weten hoe ik dat gedaan heb? Lees in de blog van het bruidsboeket van Merel wat ik mocht namaken hoe ik dat aangepakt heb.

Bruidsbloemen

Maatvoering Sandersonia

De “besjes” zijn ongeveer 1,8 cm in doorsnede en de lampionnetjes ongeveer 2-3 cm. De tak lijkt op de lampionplant maar heeft meer groen en de lampionnetjes zijn een stuk kleiner.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email