Ridderspoor, de blauwe geboorte-bloem van de maand juli

Ridderspoor symboliseert waarheid en bescherming. Ze staat ook voor gezondheid, plezier, groot hart, gehechtheid in de liefde.

Symbolische betekenis

Ridderspoor (Delphinium) symboliseert waarheid en bescherming. Echter kent deze bloem nog talloze andere erg positieve betekenissen. Zo staat de bloem ook voor gezondheid, plezier, groot hart, gehechtheid in de liefde. Om te zorgen dat je niks overkomt, koop je een flinke bos Delphiniums. De vaak blauwe bloem symboliseert namelijk waarheid en bescherming.

De Ridderspoor – hier op de foto in de kleur paars – is een bloem met heel veel mini bloempjes en past prachtig bij het fel roze van de Gloriosa en deze diep paarse Dahlia

De Ridderspoor is de geboortebloem van de maand juli, in het roze symbool voor wispelturig, in het wit voor vrolijk en een paarse ridderspoor staat voor je eerste liefde.
Wil je hier meer over lezen, in de blog geboortebloemen vind je de bloemen van alle maanden terug!

Geboortebloemen van de Viltbloemist

Maatvoering Ridderspoor

Een ridderspoor is een samengestelde bloem met heel veel kleinere bloempjes aan een tak. De grootste bloempjes zijn ongeveer 4 cm in doorsnede en de bloemen zitten op een lengte van rond de 27 cm verdeeld. De tak pas ik aan aan je vaas/ boeket. De Ridderspoor is prachtig in de kleur blauw en paars, maar kan ook in het wit en roze uitgevoerd worden.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email