alternatief bruidsboeket

Alternatieven voor een bruidsboeket

Ik wil liever geen Bruidsboeket

Als je gaat trouwen, krijg je al snel te maken met allerlei ideeën van jezelf, van anderen zoals je familie en vrienden, maar ook van allerlei bedrijven die het “weten”. Neem 1 advies van mij aan: jouw aanstaande en jij weten het allerbeste wat jullie graag zouden willen. Probeer eigen keuzes te maken en dichtbij jezelf te blijven. Dat is dan ook de reden van deze blog. Want stel jij wilt geen Bruidsboeket, wat kies je dan?

Hieronder vertel ik je welke keuzes er zijn als jullie een alternatief zoeken voor een traditioneel bruidsboeket en wat hun voor- en nadelen zouden kunnen zijn.

Welke keuzes heb je als je geen bruidsboeket wilt?

Er is zoveel mogelijk, zelfs als je geen bruidsboeket wilt. Lees eventueel nog even mijn blog over soorten bruidsboeketten mocht je toch nog twijfelen. Twijfel je absoluut niet meer, dan geef ik hieronder een paar mooie alternatieven!

“Ik had echt geen zin om met zo'n boeket de hele dag te moeten sjouwen en ik was bang dat de bloemen gauw zouden gaan hangen aangezien we in Juli trouwden. Daarom gekozen voor een polscorsage met Viltbloeiers. Echt de beste keuze ooit!”

Judith

Polscorsage

Een Polscorsage, het woord zegt het al, is een corsage die je om je pols draagt. Het fijne van zo’n corsage is dat je je handen altijd vrij hebt en al jouw gasten en geliefden dus gemakkelijk kunt knuffelen en omhelzen. Daarnaast hoef je niets vast te houden én je kunt het nooit vergeten….(Ooit vertelde een klant dat ze haar bruidsboeket ‘ergens’ had neergelegd en was vergeten toen ze de bruidsfoto’s ging maken….)

Hoe kies je een polscorsage

Je kunt kiezen om een polscorsage te laten maken op een “drager” die je zelf meebrengt, denk hierbij bv aan een armband / erfstuk, zodat je meteen een symbolische waarde aan je bruidsbloemen kunt geven. Een polscorsage kan ook gemaakt worden met ijzerdraad, leren armband, elastiek en andere materialen.

Dan kun je kiezen voor echte bloemen, maar natuurlijk ook voor Viltbloeiers.
Kies je voor echt dan is het handig om alles van te voren goed door te spreken met de bloemist, je armband af te geven indien gewenst en dan haal je op je trouwdag zelf je polscorsage op. Wil je je corsage bewaren na de trouwdag, dan kun je haar laten drogen of “vriesdrogen”.
Kies je voor Viltbloeiers, dan bespreken we uiteraard wat je wil, welke bloemen, kleuren en de manier waarop je de polscorsage wil dragen. Het grote verschil is dat je de polscorsage al ver van te voren in huis kan halen en natuurlijk na afloop een prachtig aandenken hebt!

boeket in je haar

Bloemkransen in het haar, zijn helemaal hip anno 2019-2020. Het past bij een klassiek huwelijk, maar wil je liever een vlottere uitstraling of juist meer Boho/ Ibiza stijl, dan mag een bloemenkrans niet ontbreken aan jouw trouwoutfit.

Bij een krans voor in je haar kun je denken aan echte bloemen, Viltbloeiers maar ook aan droogbloemen. De laatste twee zijn natuurlijk weer heel lang te bewaren en precies zo samen te stellen zoals jij dat wilt. Met echte bloemen ben je wat meer gebonden aan welke soort bloemen goed verwerkt kunnen worden in een haarkrans en heb je te maken met het seizoen waarin je gaat trouwen.
Laat je goed informeren van te voren.

bloemkrans

Een bloemkrans is echt iets heel anders.Verschillende soorten bloemen en bladgroen maak ik vast op een ijzeren ring of een gevlochten sisal krans. Je kunt kiezen om de krans helemaal vol bloemen te decoreren. Maar meestal kies ik ervoor om de bloemen 1/4 of een 1/2 gedeelte van de krans te laten vullen.
Zo’n krans draag je tijdens de fotoshoot losjes in je hand of om je pols en na je bruiloft kun je ‘m ophangen of in een fotolijst met dikke rand te bewaren.

1 bloem

Trouwen met 1 bloem is natuurlijk niet helemaal volgens de regels van deze blog, immers je gaat toch iets vast houden. Maar door gebruik te maken van maar 1 bloem is je “boeket” minder kwetsbaar, leg je het sneller even aan de kant en de bloemen die hiervoor gebruikt worden zijn vaak een stuk steviger. Ik denk dan aan een Zonnebloem, een Calla of bijvoorbeeld een Protea.
Het is weer eens wat anders. Hieronder zie je een paar voorbeelden van een “1-bloem-boeket”.

Meer weten?

Naast het maken van Alternatieve Bruidsboeketten van Viltbloeiers, kan ik natuurlijk nog veel meer maken met bloemen. Denk aan corsages, tafelboeketten, bloemen voor in het haar, kleine boeketjes voor de bruidsmeisjes. Hou het klein of ga voor uitbundig. De keus is aan jou en mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze blog. Laat het me weten. Want jouw dag mag gewoon helemaal perfect zijn.

Liefs,

Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll naar top
Malcare WordPress Security