Zonnebloem, als solitair of in een boeket?

De zonnebloem is een aparte Viltbloeier want alle blaadjes zijn met de naaimachine gestikt. Met in ieder blaadje een ijzerdraadje is het een uniek exemplaar!

Symbolische betekenis

De zonnebloem (Helianthus Anuus) draait haar bloem naar het licht. Dit staat symbool voor levenslust en bewondering (je bent fantastisch/ prachtig). De mens die zijn hoofd naar het licht (of christus) beweegt. We vinden de zonnebloem ook terug op grafzerken, dan is de zonnebloem het symbool van toewijding. Deze symboliek is ontleend aan de Griekse mythe waarin Clytia verliefd wordt op de Zonnegod Apollo.

Persoonlijk, rouwbloemen, zonnebloem

De Zonnebloem in een boeket

De zonnebloem is er in twee maten: met een doorsnede van 18 en van 13 cm.
Op de eerste foto is de grote zonnebloem te zien, de bloem is als solitair prachtig om in een vaasje te zetten of als bruidsbloem te gebruiken met als toevoeging wat gipskruid bv.
De kleinere variant van 13 cm – foto 2 – kan prachtig verwerkt worden in een bruidsboeket met bv eucalyptus, lisianthus en boterbloemen. Op foto 3 zie je beide formaten als grootse boeketten in de prachtige vazen van Houtmoed staan tijdens Creative Life 2019. De boeketten zijn gemaakt met zonnebloemen, royal cheddar peony’s, bloesemtakken en bladgroen.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email