Welke soorten bruidsboeketten zijn er?

Welke soorten bruidsboeketten zijn er en hoe kies jij de allermooiste vorm voor jouw bruiloft? In deze blog leg ik de verschillende soorten en vormen uit.

Welk bruidsboeket vind ik mooi?

Een Bruidsboeket maakt jouw outfit helemaal af. Het is een prachtig accessoire om jullie dag een persoonlijk tintje te geven. Je kunt de kleur van de bloemen, soort bloemen en de manier van schikken helemaal aan jou wensen aanpassen. Maar ja wat kies je dan?

Wat zijn de verschillen tussen de meest populaire bruidsboeketten?

De meest populaire bruidsboeketten zijn: biedermeier-boeket, waterval boeket en een los handgebonden boeket.
In deze blog vertel ik je welke keuzes er zijn in soorten bruidsboeketten en wat hun voor- en nadelen zouden kunnen zijn.

Biedermeier boeket

De biedermeier is het meest gekozen bruidsboeket met echte bloemen. Ze is bolvormig. De bloemen zijn strak bij elkaar gebonden en het boeket kan gemaakt worden met verschillende soorten bloemen. Kies je bijvoorbeeld voor een boeket met roosjes dan is het boeket wat klassieker.
Ga jij juist voor meerdere soorten en kleuren bloemen, dan wordt het biedermeier boeket automatisch wat speelser.

Als Viltbloemist maak ik deze vorm wat minder vaak, maar niet omdat ze minder mooi zijn! Zie hier drie voorbeelden van een biedermeierboeket van de Viltbloemist:

  • Op de eerste foto zie je witte Dahlia’s strak samengebonden met wat groen tot een kleiner handzaam boeketje. Voor de afwerking is hier gekozen voor satijnband.
  • Op foto 2 zie je een boeket met verschillende bloemen en kleuren, de bloemen zijn gekozen voor een bruid die op Bonaire ging trouwen! Met hibiscus, oleander en bougainvillea’s. Het is nog steeds een compact biedermeierboeket maar is tegelijkertijd speels en luchtig. Dit boeket is afgewerkt met jute.
  • Foto 3 is een combinatie van beide soorten, 1 bloemkeuze – oké aangevuld met kleine bloesems – maar wel met 3 bloemen en handzaam en compact. Hier is gekozen om de stelen “los” te laten en een klein stukje samen te binden met jute touw dichtbij de bloemen.

Els

“Er is zoveel mogelijk, ik had geen idee wat ik nou zou kiezen. Uiteindelijk gekozen voor een los gebonden boeket, ik hou niet van strak en wel van zwierig en vrolijk, vandaar”

Watervalboeket

Een watervalboeket is prachtig, ze is wat groter en uitbundiger dan een biedermeier en de bloemen hangen naar beneden. Het zal een mooie eyecatcher zijn bij een elegante eenvoudige jurk.
Om een watervaleffect te bereiken, gebruik ik bladvormen en bloemen die makkelijk “hangen”. Bloemen die van nature in principe naar beneden hangen zoals bv gladiolen, kleine roosjes op een takje, pioentjes en klokjesbloempjes.  Doordat de steel van het boeket een beetje schuin achter de bloemen verborgen zit, zijn je handen vaak ook verborgen. Handig als je je handen niet zo mooi vindt…
Het boeket is iets zwaarder dan andere boeketten omdat ik wat meer ijzerdraad gebruik om het geheel mooi naar beneden te kunnen laten hangen.

Viltbloeiers voor Koningsdag
Kies jouw bruidsboeket; watervalboeket

Handgebonden boeket

Een handgebonden boeket is niet echt een soort bruidsboeket, maar meer een manier waarop de bloemen geschikt worden. Het is een boeket dat wat losser bij elkaar gebonden is. Zo ontstaat er een nonchalante uitstraling.
Viltbloeiers lenen zich heel goed voor deze manier van binden, omdat de bloemen sterk zijn en natuurlijk nooit hun kopjes laten hangen wat met echte bloemen wel kan gebeuren.
Daarnaast vind ik dit boeket stiekem het allermooiste om te maken omdat ik alle bloemen echt de aandacht kan geven die ze verdienen! Want iedere bloem krijgt zoveel ruimte als nodig is en het boeket is vanuit iedere hoek prachtig om te zien.

Bruidsboeket met papavers en campanula's
bruidsbloemen
Bruidsboeket met Vilten Bloemen nagemaakt van Bruidsboeket met echte bloemen

Meer weten over welk bruidsboeket het mooiste is voor jou?

Naast het maken van Bruidsboeketten van Viltbloeiers, kan ik natuurlijk nog veel meer maken met bloemen. Denk aan corsages, tafelboeketten, bloemen voor in het haar, kleine boeketjes voor de bruidsmeisjes. Hou het klein of ga voor uitbundig. Meer over deze mogelijkheden lees je hier.
De keus is aan jou en mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze blog. Laat het me weten. Want jouw dag mag gewoon helemaal perfect zijn.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email