Workshop in een doosje: de Bloom-Box

Iedere box heeft haar eigen inhoud, zorgvuldig samen gesteld en ingepakt door de Viltbloemist X Meaningful crafts. In iedere box zit een patroon van de bloem, een duidelijke werkwijze en materiaal om de bloem(en) te maken.

Wat zit er in de Bloom-Boxen?

Iedere box heeft haar eigen inhoud, zorgvuldig samen gesteld en ingepakt door de Viltbloemist X Meaningful crafts. In iedere box zit natuurlijk een patroon van de bloem, een duidelijke werkwijze, zowel in het Engels/ Nederlands als Duits (kun je kiezen). En er zit materiaal in om de bloem(en) te maken.
Vind je stelen maken moeilijk of wil je meer uitleg over het maken van stelen dan je in je bloom-box kunt lezen in de instructie dan heb ik daar ook een mooie blog met video over geschreven!

Omdat er toch wat vragen zijn over de hoeveelheid bloemen die je kunt maken per box heb ik deze blog geschreven:

Hoeveel bloemen kan ik met iedere Bloom-Box maken?

Op iedere bloombox staat een foto met daarop de bloemen die je kunt maken. De foto is representatief voor de hoeveelheid bloemen en de kleuren van het vilt dat in de box zit. Om je nog wat extra informatie te geven vind je hieronder de hoeveelheid bloemen die je kunt maken per box.

Januari: Sneeuwklokjes

Met deze box kun je 5 sneeuwklokjes maken, heb je zelf nog vilt liggen en ijzerdraad en wol kun je natuurlijk eindeloos uitbreiden. Het patroon blijft immers altijd van jou en te herlezen.

Februari: Iris

In de box voor het maken van de Iris zit materiaal voor het 3 bloemen in verschillende tinten paars/ lila. Het is een bloem die prachtig staat als solitaire bloem in een vaasje.

Maart: Narcis

Met de bloom-box Narcis kun je 5 narcissen maken in het wit en geeltinten. Een heerlijke bos vol vrolijkheid om de lente te vieren!

April: Madeliefjes

Met de madeliefjes box zijn er maar liefst 10 madeliefjes te maken, zowel als losse bloempjes als een samengesteld “plantje”. Super schattig om op een cadeautje te plakken of aan een fles wijn. Net een beetje extra liefde aan ieder liefs dat je wilt geven.

Mei: Meidoorn

De meidoorn is geen typische bloem voor in een boeket, maar wel prachtig voor bij een fotolijstje om iemand te gedenken….Je kunt drie takjes meidoorn maken met de inhoud van deze box, met bloemknopjes en blaadjes.

Juni: Roos

Met de roos-box kun je 5 rozen maken. Je kunt kiezen of je ze met of zonder blaadjes maakt, via de blog (zie de link hierboven in de blog) over het stelen maken leer ik je hoe je zijtakjes voor blaadjes kunt maken aan de roos.

Juli: Ridderspoor

De ridderspoor kun je maken in 2 kleuren, zowel blauw als paars en je kunt met de box 3 bloemen ridderspoor maken. Met het patroon kun je ook besluiten om langere takken te maken met meerdere bloemen of juist takken met meerdere bloemknoppen. Het is aan jou.

Augustus: papaver

Met de box Papaver leer ik je 3 papavers maken. Lekker knal rood! Maar hou je niet in want ook in andere kleuren zijn de papaver bloemen heel gaaf om te zien. Dus pak jouw voorraad vilt erbij en ga aan de slag.

September: Aster

De aster is een geweldige bloem om je boeket mee aan te vullen! In de box zit genoeg materiaal om 5 Asters te maken in 5 verschillende kleuren. Het is even wat gepriegel maar ze zijn super schattig.

Oktober: Goudsbloem

De bloemen van Oktober zijn goudsbloemen, maar liefst 5 bloemen in verschillende geel/ oranje tinten kun je maken met deze box!

November: Chrysant

De chrysant is de grootste bloem uit het assortiment bloom-boxen. Een echt kleuren bommetje in je boeket of vaas. Je kunt 1 lila paarse chrysant maken met deze box. Maar heb jij zelf nog 2 lapjes vilt liggen van een ander kleur, maak je er gemakkelijk meer natuurlijk!

December: Hulst

Zie je hulst, denk je vaak aan kerstmis, misschien is de hulst daarom de “geboorte-bloem” van december. Niet echt een bloem natuurlijk maar een prachtige aanvulling in je boeket. De hulsttakken zijn prachtig op tafel tijdens het kerstdiner of als guirlande. Met deze box maak je 3 takken los of ga je met je eigen ideeën grotere of juist kleinere takken maken. Het is aan jou.

Wat kun je allemaal doen met de Bloom-box?

De box is een geweldig cadeau om aan iemand te geven. Voor zijn/ haar geboortemaand of omdat het de lievelingsbloem is van iemand die je lief hebt. Je kunt ze zelf maken en geven of juist als DIY box cadeau doen. Je kunt een boeket maken met de bloemen die bij de geboortemaanden van je gezin passen. En wat denk je aan het geven van de bloem die bij een pensionada hoort? Altijd een prachtige herinnering aan de maand dat iemand gestopt is met werken.

Kortom er is niet alleen heel veel keus in soorten bloemen en boxen maar ook nog eens veel keus in de manier waarop je het geeft of maakt.
Heel veel plezier ermee!!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!