Hoe bescherm ik mijn viltbloemen tegen teveel aandacht?

Hoe zorg je ervoor dat niet iedereen die op bezoek komt jouw viltbloemen wil vast pakken, aaien en voelen? Ik geef vijf tips om je bloemen mooi te houden!

Inmiddels zijn er heel veel creatieve bloemenmaaksters in Nederland bij gekomen die gegrepen zijn door het vilten-bloemen-maak-virus! Ik waarschuw niet voor niets af en toe, want eenmaal begonnen aan je eerste bloem, kun je vaak niet meer stoppen!

Lezersvraag:

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Viltbloemen schoon blijven maar vooral hoe zorg ik ervoor dat niet iedereen eraan gaat zitten!

In deze blog geef ik je 5 tips om jouw Viltbloemen zo mooi mogelijk te houden zodat ze echt lang mee gaan!

Vijf tips om je Viltbloemen schoon/ stofvrij te houden

Tip 1: Wapperen met de bloemen

Je kunt de bloemen regelmatig even “wapperen”, door ze te schudden waardoor eventuele stof deeltjes uit de bloemen ergens anders in je huis kunnen gaan liggen šŸ˜‰

Tip 2: Jouw viltbloemen te lijf gaan met de stofzuiger

EfficiĆ«nter voor de bloemen en de rest van je huis is om de bloemen te “stofzuigen”. Maar wel met beleid! Zet de stofzuiger op de laagste stand, plaats een pantykousje om de zuigmond en maak de bloemen stofvrij.
Niet iedere viltbloem is hiervoor geschikt, de dunne en kleinere onderdelen kun je door de kracht van de stofzuiger kapot maken, dus pas goed op.

Tip 3: Jouw bloemen stofvrij bewaren

En dan bedoel ik niet in een doos of lade, wat op zich super handig is om je bloemen in te bewaren die je tijdelijk niet in je vaas hebt staan. Maar zet je bos bloemen in een stolp bv of op een plek in huis waar net wat minder beweging is, waardoor er minder stof van de grond opdwarrelt en zo op jouw bloemen beland.

Maar goed dan staan jouw bloemen dus redelijk stofvrij en doe je er alles aan om ze mooi te houden, komen je vriendinnen langs, Tante Agaath of Ome Piet, je moeder of wie dan ook en die moeten dus echt even jouw bloemen aaien!!
Hoe zorg je er dan voor dat jouw net perfect geschikte bos bloemen niet door de war komt en hoe zorg je ervoor dat er geen vieze vingerafdrukken op jouw net afgemaakte magnolia in maagdelijk wit komen te zitten?

Tip 4: Je kunt jouw bos viltbloemen beschermen met een stukje ijzerdraad.

Bloemschikken met Viltbloemen is misschien wel het moeilijkste wat er is. Ik geef tips in deze blog en in deze cursus! Heb je jouw bos helemaal geschikt zoals jij het wilt en je wilt deze bos beschermen tegen mensen die er bloemen “even uithalen om ze te bekijken”? Haal de gehele bos uit de vaas en zet ze aan de onderkant vast met een stuk ijzerdraad. Zo blijven alle bloemen op hun plek!

Tip 5: Niet aankomen, campingblik of hek erom

Natuurlijk kun je er een bordje bij zetten “niet aankomen” of “kijken met de ogen”, je kunt heel boos kijken als iemand zijn hand uitsteekt naar je bos bloemen of je kunt er een hek omheen zetten..
Maar ja eigenlijk is het ook gewoon een groot compliment voor jou dat de bloemen even gevoeld mogen worden. Want ze lijken super echt, zijn aaibaar en geven een goed en vrolijk gevoel aan iedereen die ze ziet.

En in het slechtste geval moet je een keer een bloem opnieuw maken, omdat er misschien een vlekje op gekomen is, maar is dat erg?
Ik denk het niet want je had toch al deze nieuwe hobby omarmt.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!