Stelen maken voor je Viltbloemen

Stelen maken voor Viltbloeiers is even en werkje maar dan heb je voor altijd bloemen die echt mooi blijven!

Waarom hebben Viltbloeiers stelen met wol en ijzerdraad?

Viltbloeiers zijn een uniek ontwerp van mij als Viltbloemist. Ik maak blijvend bijzondere bloemen en dan horen de stelen natuurlijk ook voor jaren mooi te blijven. Als Viltbloemist heb ik getest met bloemistentape omdat dat een stuk sneller werkt, maar dit tape geeft me niet alleen vieze handen tijdens het verwerken ervan, de plaklaag laat binnen een jaar los, waardoor je bloem uit elkaar valt.
Omdat het hier over een duurzaam product gaat, heb ik voor deze manier van stelen maken gekozen zodat jouw bloemen voor altijd mooi blijven.

Hoe maak je stelen voor jouw Viltbloeiers?

Ik kan hier een heleboel uitleg typen maar het gemakkelijkste is om de video te bekijken!
De video laat zien hoe ik een steel met zijtakjes maak, zo kun je gemakkelijk variëren met jouw bloemen. Van een roos met blaadjes, tot een meidoorn met zijtakjes of gewoon een enkele steel van het sneeuwklokje of goudsbloem.

NB: De bloem op de foto is een Dahlia van de online Cursus in de Viltbloemist-Bloemen-Academie.

Welke dikte ijzerdraad gebruik ik voor mijn stelen?

Het is geen “hogere wiskunde” om stelen te maken die de juiste dikte hebben en hun kopjes niet laten hangen, maar misschien stiekem wel lastiger dan je denkt….
Er is zoveel ijzerdraad te koop en voor iedere bloem kies ik wel een andere dikte of soort omdat het best wel nauw komt. In iedere workshop zowel live, online als in de bloembox krijg jij het juiste ijzerdraad voor die bloem. Super makkelijk en praktisch.

Wil je het zonder mijn workshops proberen dan is het een kwestie van uitproberen en kijken wat het beste werkt.

Toch een paar tips:

  1. IJzerdraad van 0,65 mm stevig ( te koop in de shop) kun je bloemstelen tot ongeveer 25 cm maken. Echter soms kan een bloem te zwaar zijn voor deze keuze en kies je voor tip 2.
  2. IJzerdraad van 2 mm dikte ( nature van de praxis/ tuincentrum) voor bijvoorbeeld een chrysant of Iris.
  3. Ook dunner ijzerdraad van 0,5 mm is fijn om mee te werken maar dan voor de kleinere stelen zoals lavendel, cosmea, butterfly ranunculus.

 

Kortom, het is echt een kwestie van proberen en leren wat het beste werkt. Maar met deze tips kun je in ieder geval alvast een beetje vooruit!

Wil je dolgraag Viltbloemen leren maken?

In mijn boek, Viltbloemen maak de mooiste bloemen van vilt, de bloom-boxen en mijn workshops leer ik je alle bloemen maken die nu in mijn assortiment te krijgen zijn.

Ook kun je je altijd inschrijven voor mijn nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van al het nieuws dat er groeit en bloeit bij de Viltbloemist!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!