Klokjesbloem, perfect in je veldboeket.

Een klokjesbloem kun je in vele kleuren toevoegen aan je (bruids-) boeket. De bloem kan zowel staand als hangend geschikt worden. Een veelzijdige bloem!

Symbolische betekenis

Klokjesbloem: Dankbaarheid, de roep van vreugde. 
De Campanula is een echte zomerbloem in de kleuren wit, roze en paars. Als de bloem net gesneden is zitten de klokjes nog dicht. Maar naarmate de bloem op water staat, gaan de klokjes vanzelf open.
De bloem heeft veel lengte en is daarmee echt geschikt voor een veldboeket!
Een aantal bekende broers en zussen van het klokje zijn het Noord-Europese grasklokje, het ruigklokje, bergklokje en het rapunzelklokje. De keuze is reuze!

De Klokjesbloem past perfect in een Veldboeket

Een klokjesbloem is door haar lengte en de manier waarop je haar kunt gebruiken, zowel rechtop als hangend een echte richtingaanwijzer. Als ik begin met het schikken van een boeket dan start ik altijd met de richtingaanwijzers. Dat zijn bloemen die het boeket structuur geven en er meteen voor zorgen dat het boeket mooie lijnen krijgt die je aandacht vasthouden.

Richtingaanwijzers geven de grens aan van een boeket. Ik gebruik Bloesemtakken, Bladtakken en bijvoorbeeld de Magnolia, Campanula’s of Leeuwenbekjes voor dit doel. Soms kan een blad van de Aspidistra of Hulst ook als richtingaanwijzer dienen.

De klokjesbloem is in 2 maten (bloem voor boeket en kleiner als corsage) te maken en in heel veel verschillende kleuren zoals je in dit vaasje kunt zien.

Wil je de klokjesbloem zelf leren maken? Dat kan in de Viltbloemist-Bloemen-Academie. De workshop kun je zowel live als online volgen. De workshop is geschikt voor gevorderden!

De Viltbloemist

Maatvoering Klokjesbloem

De klokjesbloem heeft kelkjes en knopjes aan 1 tak. Ze kan gemaakt worden in verschillende tinten van een zelfde kleur of in 1 kleur. De kelkjes zijn 5 cm lang en ongeveer 2-3 cm in doorsnede en de knoppen zijn tussen de 1,5 en 3 cm groot. Met subtiel bladgroen waarbij ik het groen aanpas aan de kleur van de bloem.
Hoewel de klokjesbloem in principe een hangende bloem is, kan ik haar ook steviger maken zodat ze rechtop in je boeket kan staan!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email