De kleur roze in bloemen, wat betekent het en wat doet dit met jou?

Roze. Een kleur die erg vaak voorkomt in de bloemenwereld. Wat is de betekenis van roze, wat doet dit met jou? In deze blog meer over deze prachtige kleur.

Roze. Ook wel gezien als een zachte rood tint. Een kleur die erg vaak voorkomt in de bloemenwereld en daarom ook, samen met witte bloemen en groengoed, erg populair is in boeketten. Maar wat is nu de betekenis van dat roze, wat doet dit met jou en wanneer kies je hiervoor? In deze blog vertel ik je meer over deze prachtige kleur.

De symboliek van roze

De kleur roze is een overwegend vrouwelijke kleur. Maar laat je door dit gegeven niet voor de gek houden want roze is niet alleen zacht en speels, maar wordt ook als passioneel gezien. Het is eigenlijk een heel veelzijdige kleur. Aan de ene kant kun je roze goed gebruiken voor bijvoorbeeld de geboorte van een baby. Het staat namelijk voor tederheid, blijdschap, onschuld en zachtheid.
Een andere kant van roze staan dan weer voor vrolijkheid en ‘ik heb je lief’, waardoor het voor bijvoorbeeld Moederdag ook weer heel geschikt is.
Echter heeft roze, als we het dan toch over liefde hebben, ook een hele passionele kant. En kun je het associëren met liefde, flirten en spanning.

Waarom kiezen voor roze bloemen?

Er zijn ontzettend veel verschillende roze bloemen te vinden. En dat betekent ook dat je ze ook in elk seizoen wel tegenkomt. Ben je dus op zoek naar een bloem voor je geliefde of wil je juist je huis wat vrolijkheid geven dan zal dat geen lange zoektocht worden. Roze bloemen zijn ontzettend goed te combineren met andere kleuren en zijn, zoals je bij de symboliek kon lezen, erg veelzijdig. Je kunt dus eigenlijk niet verkeerd kiezen wanneer je voor deze kleur kiest.

Welke roze bloemen zijn er allemaal?

Vingerhoedskruid, Klaprozen, een Hortensia, de Magnolia, Pioenen, rozen en de Clematis… dit zijn allemaal voorbeelden van bloemen die roze zijn of kunnen zijn. Maar dit zijn lang niet alle bloemen. Er zijn er nog veel meer te noemen. Denk aan de Dahlia, of de Gerbera en ga zo maar door. Op deze pinterest pagina vind je heel veel roze – echte – bloemen bij elkaar! Prachtige inspiratie.

De natuur heeft echt een hoop pracht exemplaren waar je jezelf óf iemand anders heel blij mee kunt maken. Wil je liever bloemen die je voor altijd neer kunt zetten?

Dan wil ik je met liefde eens met je mee kijken wat het mooiste zou kunnen zijn voor jouw boeket.

“Ik ben dol op kleur en op bloemen, maar roze bloemen zijn toch echt wel mijn favoriet”

Wat is jouw favoriete roze bloem?

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email