Vingerhoedskruid in jouw boeket vol wilde bloemen

Vingerhoedskruid kan als Viltbloeier prima in jouw wildboeket! Ze is immers niet giftig zoals haar natuurlijke variant en in meerdere kleuren te maken.

Symbolische betekenis

Vingerhoedskruid – Digitalis purpurea Symbool voor grilligheid, bescherming en sprookjesmagie. Een prachtige bloem in een boeket vol wilde bloemen.

Vingerhoedskruid plukken?

Vingerhoedskruid kun je prima plukken, want alleen het eten van delen van de plant is extreem giftig. Dat klinkt eng, maar als je handschoenen draagt is er niet veel aan de hand. Ik pluk nooit bloemen uit de natuur omdat ik ze graag wil laten bloeien op de plek waar ze groeien, maar het kan dus wel.
Ik maak van iedere bloem die ooit een Viltbloeier mag worden heel veel foto’s; van onder tot boven, van steel tot blad en van knop tot bloem, zo kan ik thuis goed zien hoe ik de bloem kan ontwerpen in wolvilt.

Een wildboeket met Vingerhoedskruid?

Een wildboeket is een nieuwe benaming voor een veldboeket maar is eigenlijk hetzelfde. Het is een los geschikt boeket met veel bloemen in verschillende kleuren en ziet eruit alsof je het net zelf hebt geplukt. Ik hou van deze manier van bloemschikken omdat ik iedere bloem dezelfde aandacht kan geven die ze verdient. De bloemen krijgen hun eigen kleur, hoogte en plek in het boeket en ik zorg ervoor dat je iedere bloem goed kunt zien.

Kijk maar eens naar het boeket van L & L, een prachtig veldboeket/ wildboeket waarbij iedere bloem goed te zien is.

magnolia, Vingerhoedskruid, Lisianthus, Roos en Gerbera

Maatvoering Vingerhoedskruid

Het vingerhoedskruid heeft ongeveer een “bloem-gedeelte” van rond de 21 cm, dit is los van de steel die in een vaas “verdwijnt”. De bloemen zijn tussen de 0,5 en 4,5 cm lang. De verdeling van bloemkelkjes en knopjes kan verschillen per boeket als ik ze op maat maak. Kies je een vingerhoedskruid los dan ziet ze er zo uit als op foto 1 & 2 te zien is!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email