Papaver, wat is het verschil met de klaproos?

Lees het verschil in deze blog! Pluk in ieder geval nooit een klaproos/ papaver want de bloem laat vrijwel meteen haar blaadjes vallen en dat is zonde!

Symbolische betekenis

Slaapbol – Papaver somniferum De bloem van de slaapbol staat symbool voor troost. De algemene symboliek is gelukzalige slaap. Godin Aphrodite heeft in haar ene hand een appel en in de andere hand de slaapbol als symbool voor vruchtbaarheid. De tranen over haar wangen om haar liefdesverdriet is het sap van de slaapbol.

Wat is het verschil tussen een Klaproos en een Papaver?

Een klaproos is meestal rood en is iets kleiner dan een Papaver. De Papaver heeft groter blad en komt in meerdere kleuren in de natuur voor. Helaas kun je een klaproos of een papaver niet goed gebruiken in een boeket omdat ze na het plukken vrijwel meteen hun blaadjes laten vallen.
Maar daar heb je met de vilten variant van beide bloemen natuurlijk geen last van!

Een boeket met papavers, hoe ziet dat eruit?

De papaver is een bloem die ik vaak gebruik in een boeket! Het bekendste boeket is het boeket dat ik maakte voor koningsdag 2021. Het is een grote bloem die veel kleur en sfeer geeft aan je boeket, een beetje ‘rommelig’ is maar tocht stijlvol blijft en natuurlijk in meerdere kleuren uit te voeren is.
Hieronder zie je wat Papavers ter inspiratie en wil je meer lezen over de boeketten van koningsdag 2021 dan kan dat via de link.

Bruidsboeket met papavers en campanula's
Viltbloeiers voor Koningsdag
Vaas met papavers

Wil jij de Papaver zelf leren maken van wolvilt?

Dat kan! In de Viltbloemist-Bloemen-Academie kun je deze knapperd zowel live leren maken in het atelier in Plan B in Eindhoven, maar er is ook een online workshop van!
Deze grotere papaver is zo’n 11 cm in doorsnede en daarmee een echte focusbloem in jouw boeket!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email