Witte bloemen, wat betekenen ze eigenlijk?

Wit. Een kleur die erg vaak voorkomt in de bloemenwereld. Wat is de betekenis van Wit, wat doet dit met jou? In deze blog meer over deze ingetogen kleur.

Bloemen hebben allerlei kleuren. De meest voorkomende kleuren in de bloemenwereld zijn witte en roze bloemen. Maar wanneer gebruik je nou welke kleur? En wat betekenen witte bloemen eigenlijk? In deze blog vertel ik je alles over de symboliek, welke soorten er allemaal zijn en waarom je zou willen kiezen voor witte bloemen in je boeket.

De symboliek van wit

Het valt misschien niet altijd op, maar er worden doorgaans heel vaak witte bloemen gebruikt in een boeket. Dat is ook niet gek want wit past bij alle kleuren, plus het staat voor onder andere puur en licht.

Maar wat betekent de kleur wit nu eigenlijk? Wit staat in de basis voor fris, helder en rein. Maar ook voor stilte, licht, kalmte, onschuld, eenvoud en natuurlijke liefde.

Waarom en wanneer kiezen voor witte bloemen?

Wit is eigenlijk een hele veilige kleur die je voor vrijwel elke gelegenheid wel kunt gebruiken. Is er een kindje geboren? Dan is een wit boeket hartstikke mooi, want het geeft die natuurlijke liefde weer. En wat past nou beter bij een nieuw leven dan precies dat?

Maar juist ook bij een gelegenheid als een begrafenis of een bruiloft zijn witte bloemen zeer geschikt. Dat klinkt heel tegenstrijdig, maar juist door het licht, de eenvoud en de onschuld zorgt ervoor dat je hier nooit mee de fout in kunt gaan. En is er iemand jarig en weet je niet van wat voor kleur bloemen diegene houdt? Ook dan kun je nooit fout met de kleur wit voor de bloemen die je wilt geven.

Welke witte bloemen zijn er allemaal?

Er zijn echt ontzettend veel witte bloemen in de natuur te vinden. Wat dacht je van de Margriet, de Gerbera en de Roos? Allemaal bloemen die wit kunnen zijn. Maar je hebt ook nog de Zonnehoed, Anemoon en Duizendblad. En vergeet de Magnolia, Chrysant en het Gipskruid niet.

Wit is naast roze mijn lievelingskleur om viltbloemen van te maken. Zo heb ik onder andere al Magnolia’s, Chrysanten, Seringen, Bloesemtakken, Kersenbloesem, Stephanotis, Protea en Ereprijs gemaakt. Deze kun je bewonderen in mijn portfolio!

“Ik ben dol op kleur en op bloemen, maar witte bloemen met grijsgroen blad is echt bijzonder sjiek en elegant als bruidsboeket

Wat is jouw favoriete witte bloem?

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email