Trouwen in de herfst: een kleurrijk spektakel

Trouwen in de herfst: Ieder seizoen heeft haar charmes. In deze blog vertel ik je wat meer over trouwen in het herfstseizoen. Wie weet perfect voor jullie!

Voeg je koptekst hier toe

Wanneer je gaat trouwen is een van de eerste dingen waar je over nadenkt de datum. Sommige aanstaande bruidsparen kiezen een speciale datum. Anderen kiezen juist bewust voor een bepaald seizoen. Ieder seizoen heeft dan ook zijn of haar charmes en in deze blog vertel ik je wat meer over de charmes van het herfstseizoen. Al heeft dit seizoen natuurlijk ook zo haar nadelen.

Een bruiloft in de herfst

Stel je eens voor dat je het ja-woord tegen jouw geliefde zegt te midden van prachtig gekleurde bladeren. Er vallen bladeren van de boom, de kaarsjes branden en binnen warm je jezelf op bij de openhaard. Tijdens het diner is de tafel prachtig aangekleed met geweldig gekleurde bloemstukken en cadeautjes uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan kastanjes en dennenappels, maar ook kleurrijke pompoenen decoreren de ruimte. Oftewel, er is volop sfeer en eigenlijk hoef je er maar weinig voor te doen.

Is trouwen in de herfst iets voor jullie?

Alhoewel trouwen in de herfst minder populair is dan bijvoorbeeld in het voorjaar zie je de laatste jaren wel steeds vaker prachtige herfst bruiloften voorbij komen. En dat is zeker niet voor niets. De prachtige kleuren van de herfst die op zichzelf al decoratie en sfeervullend genoeg zijn hebben invloed op die keuze.

Symboliek van de herfstkleuren

Als je dan ook kijkt naar de symboliek van de herfstkleuren zie je dat bijvoorbeeld de kleur oranje staat voor samen zijn en samen leven. Oranje verbroedert en maakt de levensgenieter in je los. Daarnaast heb je natuurlijk ook de kleur rood wat staat voor warmte, vuur en passie. De kleur bordeauxrood komt in de herfst ook veel voor en geeft een gevoel van luxe en verwennerij weer. Heel passend allemaal bij een bruiloft.

En dan heb je natuurlijk ook nog geel en donkergroen waarbij geel staat voor positiviteit en vrolijkheid, maar ook zorgt voor het stralende middelpunt. En het donkere groene geeft juist weer rust en ruimte waardoor het geheel in balans blijft.

 

Charmes van een herfstbruiloft

“De herfst; misschien wel het mooiste seizoen om te trouwen, met al die gratis kleuren en prachtige sfeer en toch nog warmte van de zon”

Alhoewel veel mensen bij de herfst wellicht denken aan natte en koude dagen heeft de herfst, zoals je wellicht hierboven wel gelezen hebt, juist enorm veel charmes en dus voordelen.

  • De herfst is ontzettend kleurrijk. De natuur heeft allerlei cadeautjes waardoor niet alleen je decoratie op de bruiloft een kleurrijke boost krijgt maar ook je foto’s.
  • Daarnaast is de herfst een ontzettend romantisch seizoen. Alleen de kleuren om je heen zijn al romantisch, maar juist ook binnen kun je met kaarsjes, een openhaard etc een hele romantische sfeer creëren.
  • Kies voor een flexibele locatie zodat wanneer het op de dag van de bruiloft een prachtige nazomerse dag is je ook lekker buiten kunt trouwen. Of je kiest er bijvoorbeeld voor om buiten de taart aan te snijden en te proosten.
  • Aangezien de herfst niet het meest populaire trouw seizoen is hoef je niet heel ruim van te voren alles al te boeken. Fotografen hebben meer ruimte in hun agenda, locaties zitten niet direct vol en ook qua catering en andere dingen heb je veel meer keuzevrijheid.
  • Je hoeft niet bang te zijn uit je prachtige trouwjurk te zweten. Het is voor een bruid makkelijker om op te warmen dan om het koeler te krijgen. Een mooie omslagdoek of een hip gepersonaliseerd spijkerjasje* maakt jouw trouw outfit af. En heb je het toch te warm dan trek je dat jasje gewoon weer uit.
  • Als het gaat om decoratie kun je ontzettend veel uit de natuur halen. Herfstblaadjes, pompoenen, dennenappels en eikels, maar ook boomstammen en meer robuuste materialen kunnen de basis vormen.
  • En wat denk je van het bruidsboeket? Het uitzoeken hiervan is echt een feestje. Je hebt al een prachtige basis met lampiontakjes, bessen en eikenbladeren en creëert een ultiem herfstgevoel wanneer je bijvoorbeeld de Crocosmia, Physalis en gedroogde bloemen toevoegt. Wil je jouw boeket voor altijd laten stralen kun je ook denken aan een boeket van viltbloemen.

Nadelen van een herfstbruiloft

Natuurlijk zijn er naast de voordelen en charmes ook een aantal nadelen aan de herfst.

  • Ten eerste is het weer ontzettend wisselvallig. Zo hebben we in oktober wel eens dagen gehad van boven de 20 graden, maar over het algemeen is het toch een kouder en vooral natter seizoen.
  • De kans dat je jurk vies wordt (vooral tijdens een fotoshoot buiten) is vrij groot. Maar door dit van te voren te accepteren hoef je je er die dag niet meer druk om te maken. Het hoort erbij en zo kun je tenminste wel zien dat je het leuk hebt gehad.
  • Wat betreft de fotoshoot is het goed om rekening te houden met het weer maar ook met het licht. In de herfst wordt het sneller donker. Een voordeel daarvan is dan weer dat je tijdens zonsondergang prachtige foto’s kunt maken en daar niet lang op hoeft te wachten. Een andere tip is om de fotoshoot in stukjes te hakken. Dus niet twee uur foto’s maken achter elkaar maar een half uurtje hier en een kwartier daar.

Na dit alles opgeschreven te hebben krijg ik zelf kriebels om een herfstbruiloft te organiseren. Want ondanks de nadelen wegen de voordelen zoveel zwaarder. Ik zie het al helemaal voor me.

En jij? Is de herfst jouw seizoen of kies je toch liever voor een lente-, zomerbruiloft of winterbruiloft? Klik op de links en zie wat deze seizoenen voor jou kunnen betekenen.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

In dit boeket:

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!