Gerbera, door jouw wordt alles mooier

Met haar kleurrijke en zonnige uitstraling staat de bloem voor vrolijkheid en gezelligheid. Haar aanwezigheid betekent “Door jou wordt alles mooier”.

Symbolische betekenis

Een symbolische betekenis heeft de Gerbera eigenlijk niet, terwijl ze zo vaak gebruikt wordt in boeketten of als solitaire bloem in een vaasje in restaurants bijvoorbeeld. Ik denk dat ze staat voor kracht, omdat ze zo lang mooi blijft als ‘echte bloem’. Met haar kleurrijke en zonnige uitstraling staat de bloem voor vrolijkheid en gezelligheid. Haar aanwezigheid betekent “Door jou wordt alles mooier”.

Speels mini boeketje
Speels mini boeketje
Speels mini boeketje geel

Met een gerbera heb je al snel een vrolijke kleurexplosie in je boeket of op tafel. Deze bloem is super geschikt om in haar eentje in een vaasje te zetten of met een paar kleinere bloempjes of bladgroen aan te vullen.
Een echt small boeketje 😉 meer weten over prijzen van boeketten viltbloeiers, dat lees je hier.

Maatvoering Gerbera:

De gerbera heeft een dikkere steel dan de meeste viltbloeiers, omdat ze in het echt ook op een vrij dikke steel staat, vaak nog extra ondersteund door ijzerdraad, maar dat heeft deze Gerbera niet nodig. Ze kan in iedere kleur gemaakt worden en heeft een doorsnede van ongeveer 8 cm.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email