Chrysant, de groene variant!

De Chrysant is er in verschillende kleuren, dat maakt haar super veelzijdig in jouw boeket. Ze is met rond of met spitsblad te laten maken door de Viltbloemist.

Symbolische betekenis

De chrysant is als woord samen gesteld uit de Griekse woorden “Chrys”(=goud) en Anthemon (=bloem). De Chrysant staat voor trouw, eerlijkheid en vriendschap. Vroeger was ze alleen maar in het geel te verkrijgen en heette dan ook oorspronkelijk de Goudsbloem. Tegenwoordig in vele kleuren aan te schaffen.

Hoe laat je de chrysant het mooist tot z’n recht komen?

De Chrysant is in zoveel kleuren in de natuur te zien, dat ze in – bijna – alle kleuren vilt ook prachtig is om te maken. Van wit tot roze, van geel tot zacht groen. Daardoor is deze bloem een bijzondere bloem om te gebruiken in de Viltbloeier-boeketten van de Viltbloemist.

Een vaas met een paar bloemen waarin ook de chrysant te zien is of een wat voller boeket. Of misschien vind jij de chrysant wel mooi als solitaire bloem in een vaasje. Alles mag en kan.

Nieuwe collectie Viltbloeiers

De Chrysant is er in een uitvoering met rond blad en met spitser blad. Ook is ze zelf te maken in de Viltbloemist-Bloemen-Academie mocht je dat leuk vinden.

Maatvoering Chrysant

De chrysant is ongeveer 12 cm in doorsnede, soms staat ze wat wijder uit en soms wat boller waardoor er wat verschil kan ontstaan. Ze staat op een stevige tak met eventueel een blad eraan vast.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email