Boerenwormkruid, onkruid of niet?

Boerenwormkruid is een fijne bloem die textuur geeft aan je boeket, de kleur geel geeft licht aan je boeket en ze geeft voldoende variatie in je boeket!

Symbolische betekenis

BoerenwormkruidTanacetum vulgare Athanasia is het ‘Oud Grieks’ voor onsterfelijk en dat is ook de symbolische waarde van de plant. Een christelijk-kerkelijke symboliek is gemoedsrust (waarheid en bescherming).

Hoe is deze vilten variant ontstaan van het boerenwormkruid?

Ik hou van de natuur en samen met mijn gezin wandelen we regelmatig in binnen en buitenland en kom ik uiteraard altijd bloemen tegen onderweg. En deze prachtige gele dotjes stonden in een groot veld en ik werd er blij van. Dat moest een Viltbloeier worden!
En dit is het resultaat! Het is een fijne bloem die textuur geeft aan je boeket, de kleur geel geeft wat licht en lucht aan je boeket en het is net even een ander model waardoor er voldoende variatie ontstaat in je boeket!

Boerenwormkruid wordt vaak als onkruid gezien maar niets is minder waar. Het prachtig gefranjerde blad en de goudgele bloemen zijn een aanwinst voor de border of de kruidentuin.
De bloemen houden zich prima als snijbloem in veldboeketten en kunnen heel goed gedroogd worden (in juni tot september plukken).

Boerenwormkruid in de natuur.

Ook leuk om het boerenwormkruid samen met andere losse bloemen in mini vaasjes neer te zetten. Hier met Forsythia, Lavendel en een Clematis.

Maatvoering Boerenwormkruid

De gele “bloempjes” van het boerenwormkruid zijn ongeveer 1 cm in doorsnede. Er komen er ongeveer 8-9 aan een tak met een groen blad eraan. De steel is ongeveer 20 cm lang!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email