Akebia

De akebia van de Viltbloemist, een uniek bloempje. Deze bloementros gebruikt de Viltbloemist niet vaak doordat ze relatief onbekend is, maar ze is prachtig om te gebruiken als hangende tak aan je vaas/ boeket!…

Symbolische betekenis

Akebia: plantengeslacht der Lardizabalaceeën. Het is een sterk windende klimplant, uit Japan afkomstig, met samengesteld vijftallig blad, en mooie violette trosjes van bloemen; ze bloeit in Juni, komt hier algemeen in de cultuur voor en is winterhard.
Akebia wordt genoemd naar zijn Japanse naam, akebi. Voluit in het Japans is het fagi kadsuri akebi, het laatste woord werd door Linnaeus gebruikt voor dit geslacht. Schijnaugurk, klimbes of chocoladerank.

De Akebia in jouw boeket

Ik gebruik de akebia niet vaak in een boeket, misschien omdat ze zo bewerkelijk is omdat ze niet zo bekend is en weinig gevraagd wordt. Maar het is absoluut wel mogelijk omdat ze een mooie paarsrode kleur heeft en kan hangen aan je vaas.
Dat heb je soms nodig in een boeket en dan is de akebia net zoals de klokjesbloem een prachtige aanvulling.

Maatvoering Akebia

De akebia heeft meerdere bloempjes van ongeveer 3 cm in doorsnede, heeft fijne meeldraadjes en is een soort “bosje” met blaadjes, knopje en bloemen.
Om je een beeld te geven, het Lammers en Lammers vaasje hiernaast is 20 cm hoog en het hoofdje is 4cm in doorsnede.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email