Lavendel, een subtiel paars accent

De lavendel is een prachtige bloempje dat vaak in boeketten voorkomt. Met witte bloemen en grijsgroen eucalyptus creëer je een prachtige boeket Viltbloeiers.

Symbolische betekenis

Lavendel: Lavendel (Lavandula angustifolia) Lavendel werd al in de Griekse tijd gebruikt als geurstof in massageolie om lekker te ruiken en als rustgevend middel. Ze staat symbool voor bewondering, schoonheid en vriendschappelijke liefde. Als tegenhanger ook wel symbool voor eenzaamheid.

Lavendel voor in jouw (bruids-) boeket

Lavendel is een kleinere Viltbloeier en gebruik ik vaak met 3 of 5 takjes bij elkaar om te verwerken in een bruidsboeket. Het is een echte bruidsbloem. Misschien vanwege de kleur paars die staat voor luxe, rijkdom en spiritualiteit. Samen met witte bloemen en het grijsgroene blad van een olijf of eucalyptus is ze echt prachtig te combineren.

bruidsbloemen

Wil je meer weten over hoe de Viltbloemist haar bruidsboeketten schikt en speciaal afstemt op jouw wensen? Lees dan even verder op deze pagina!

Maatvoering lavendel

De lavendel is een mini takje met nog kleinere bloempjes eraan vast. Een takje is ongeveer 15-17 cm lang en de bloemtrosjes zijn tussen 5-8 cm lang. De doorsnede per bloempje is rond de 1 cm. Een subtiel paars accent in je boeket!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email