Iris, mooi wat bloemen doen in jouw boeket!

De Iris – gemaakt door de Viltbloemist – is een bijzondere bloem om cadeau te geven. Niet alleen aan Iris maar ook aan iemand die geboren is in februari!

Symbolische betekenis

Iris – (iris Sisyrinchium): De Iris staat symbool voor mannelijkheid, wijsheid, optimisme en vertrouwen. Tevens voor hartstochtelijk vuur en ‘vriendschap met jou betekent veel voor me’. De iris heeft haar naam te danken aan de Griekse godin Iris, de regenboog. De regenboog is de verbinding, de boodschapper/ vriendschap, tussen God(en) en de aarde

Hoe kun je de Iris in jouw boeket gebruiken?

De Iris is een echte focusbloem! Dat betekent dat ze een centrale plek in een boeket mogen hebben en echt de aandacht kunnen opeisen. Een iris is er in vele kleuren, daardoor heb ik ook meerdere kleuren Irissen in mijn assortiment zodat er altijd 1 in jouw boeket past als je het een mooie bloem vindt.
En stel je heet Iris, dan is deze bloem een super leuk cadeau natuurlijk om te geven en te krijgen.

De Iris is de geboortebloem van de maand februari, symbool voor geloof, moed en wijsheid.
Wil je hier meer over lezen, in de blog geboortebloemen vind je de bloemen van alle maanden terug!

Geboortebloemen van de Viltbloemist

Maatvoering van de Iris

De iris kan in verschillende kleuren gemaakt worden en is ongeveer 9 cm doorsnede en 6 cm hoog (de bloem). De Iris staat op een stevige steel en heeft altijd slank blad aan de tak zitten als je haar als solitair in een vaasje zet. In een boeket kan dat wel eens afwijken.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email