Amaranthus, sierlijke paarse bloemtrossen

De Amaranthus gebruiken in jouw (bruids-) boeket? Dat kan met deze vilten variant van de Viltbloemist. Ze geeft een bijzondere structuur aan het boeket.

Symbolische betekenis

Amaranthus staat symbool voor onsterfelijkheid.
De kleur paars of violet is de kleur van luxe. Het weerspiegelt het gevoel met royaal, stijl, rijkdom en spiritualiteit. De kleur paars is eeuwenlang gebruikt door mensen die een elitaire status bekleedden. Lila, aubergine, lavendel en koninklijk paars zijn andere bewoordingen voor de kleur paars.

Hoe gebruik je de Amaranthus in een boeket?

De merkwaardige bloemvorm maakt van de Amaranthus een geliefde bloem die op vele manieren is toe te passen.
Als je een hangende Amaranthus in je boeket mee schikt dan geeft dit een zwierige uitstraling. De lange bloemtrossen zijn ook mooi door bloemwerk heen te weven, of je kunt de bloemtrossen over een tafel heen laten hangen terwijl de rest van het boeket op tafel ligt.

Maatvoering Amaranthus:

De Amaranthus is een “bloem” die niet echt een vaste maat heeft. De bloemtrossen zijn zo’n 20-30 cm lang maar kunnen ook korter of juist langer gemaakt worden om ze precies aan jouw maatwerk aan te passen.

Bruiloft Charlotte en Gregory

Wat een prachtig boeket met bijpassende corsage. We zijn niet alleen verliefd op elkaar maar ook op deze prachtige bloemen!

Wil je meer lezen over de bruiloft/ styled shoot van Charlotte en Gregory, kijk dan hier!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email