Tafelstyling met Viltbloeiers

Het gebruik van Viltbloeiers tijdens de workshop Tafelstyling van Eva, geeft net dat beetje meer keuze, kleur & inspiratie. Met prachtig beeld als resultaat

Een Barokboeket vol Viltbloeiers in Louvrevaas

“Ik geef workshops tafelstyling en ben fotograaf. De Viltbloeiers geven de cursisten nog meer keuze om hun tafel te kunnen stylen.”

Eva

Kun jij een Boeket maken in barokstijl?

Eva verzorgde in november 2019 een workshop tafelstyling. Ze vond de Viltbloeiers zo geweldig, dat ze heel graag een prachtig boeket wilde gebruiken tijdens deze fotoshoot/ workshop.

De workshop zou plaats vinden in de herfstperiode. Mooie diepe herfstkleuren zoals prachtige en warme tinten rood en oranje wilde ze graag terug laten komen. Ook mooie compacte Dahlia’s, misschien zelfs een stoere artisjok en zwierige lampiontakken stonden op haar wensenlijstje.
Ik wilde het boeket schikken in een echte Louvre-vaas. Dit zijn gietijzeren pronkstukken, die je door de vorm alleen al meenemen naar lang vervlogen tijden.
Het proces van ontwerpen, viltbloeiers maken en schikken kon beginnen.

“Daphne heb jij een gaaf boeket voor mij om te gebruiken tijdens mijn workshop tafelstyling in herfstkleuren en Barok-stijl?”

Eva

Wat een achtergrond met je foto kan doen

Nadat ik het eerste boeket klaar had, het proefboeket zeg maar, wilde ik het laten zien aan Eva. Ik vind het belangrijk dat de klant kan aangeven of er nog bloemen bij mogen of juiste weggelaten kunnen worden enz enz. Overleg maakt ieder boeket Viltbloeiers mooier en persoonlijker!
Ik besloot het boeket zowel met een witte achtergrond (zo zet ik mijn Viltbloeiers altijd op de foto) als op een zwarte achtergrond met haar te delen. De stijl Barok is namelijk vaak veel donkerder, zwaarder en minder luchtig, dan dat ik normaal fotografeer.
Gaaf om mee te experimenteren vond ik. Door zo’n zwarte achtergrond kun je iedere foto een hele andere uitstraling geven. Op instagram waren de reacties super positief!

“De bloemen waren een prachtige aanvulling op de workshop, de cursisten hadden te weinig tijd om ook met dit boeket te gaan stylen, maar het was precies wat ik voor ogen had.”

Miss LaLaMour
workshop tafelstyling
workshop tafelstyling

Bijzonder extra beeld, speciaal voor mij.

Eva wilde dolgraag extra beeld maken van het Barok boeket om me mee te bedanken. En geloof me als ik dit soort foto’s in mijn postvak krijg, maakt mijn hart een sprongetje.
Het rechtse boeket heeft meer roze, rode accenten en het linkerboeket heeft meer herfstkleuren.

workshop tafelstyling
workshop tafelstyling

Dank je wel Miss Lalamour voor deze toffe opdracht. Wil jij zelf ook een keer een workshop tafelstyling volgen of heb je interesse voor Eva als fotograaf? Ze komt graag met je in contact.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email